Terör örgütü Devrimci Karargah davasında tutuklu sanık eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, örgüte yardım, yazdığı kitapla soruşturmanın gizliliğini ihlal gibi 4 ayrı suçtan 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı. Oy çokluğuyla Avcı’nın tutukluluk halinin devamına karar verilirken Mahkeme Başkanı, Avcı’nın tahliye edilmesi gerektiğini belirterek karara muhalefet etti.
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen terör örgütü Devrimci Karargah davasının duruşmasına 8 tutuklu sanık ile Gezi olayları nedeniyle tutuklanan Ulaş Bayraktaroğlu katıldı. Duruşmada bazı tutuksuz sanıklar da hazır bulundu.
Dava dosyasında sanıklara son sözleri sorulduğunda tutuklu sanık Hanefi Avcı, "Söyleyecek bir şeyim yok. savunmalarımı tekrar ediyorum. Beraatimi istiyorum." dedi.
Tüm hazır bulunan sanıkların son sözlerini söylemelerinin ardından davada yargılamaya son verildiği belirtildi. Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, Hanefi Avcı’nın 'Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek' suçundan beraatine karar verdi.
Avcı hakkında 'Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçundan açılan davanın ertelenmesine karar veren mahkeme, Avcı'nın aynı suçu 3 yıl işlememesi durumunda davanın düşürüleceğine hükmetti.
Avcı ayrıca 'Yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek' suçundan da 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Avcı, 'Ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah bulundurup taşımak' suçundan ise 5 yıl hapis ve 10 bin lira adli para cezası ile cezalandırıldı.
Avcı, kaleme aldığı 'Haliç'te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat' isimli kitabında, 'Terör örgütleri ve bu amaçla yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda yargı görevi yapanları etkileme' suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. Avcı’nın kitabında 'Yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü hakkında yapılan soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçu işlediği belirtilerek 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi.
Avcı, toplamda 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası ile cezalandırıldı.
Kararda Avcı’nın, 3 farklı kişinin kimlik bilgileri ile kendi adına sahte kimlikler düzenleyip bunları yurtdışına çıkmak için kullandığı ancak iddianamede ceza istenmediği belirtildi. Bu nedenle Avcı hakkında 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına hükmedildi.
Verilen ceza ve tutuklu kaldığı süre gözönünde bulundurularak Hanefi Avcı'nın oy çokluğu ile tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ancak Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, Avcı’nın 'Tutuklu kaldığı süre ve dosya kapsamı' itibariyle tahliye edilmesi gerektiğini ve oy çokluğu ile verilen karara katılmadığını belirterek verilen karara muhalefet etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz