HABER

Hangi oylar geçersiz? Yanlış oy kullanan kişi ne yapacak, yeni pusula alabilecek mi? İşte oyların geçersiz sayılacağı haller

Hangi oyların geçersiz sayılacağı hakkında araştırmalar hız kazandı. Türkiye'nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Seçimde bugün yurt içinde 60 milyondan fazla seçmen oy kullanacak. Seçimde Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışıyor. Peki, Hangi oylar geçersiz olacak?

Hangi oylar geçersiz? Yanlış oy kullanan kişi ne yapacak, yeni pusula alabilecek mi? İşte oyların geçersiz sayılacağı haller

Hangi oylar geçersiz sayılacak, oyların geçersiz sayılacağı haller neler gibi soruların yanıtları araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için oy verme işlemi bugün saat 08.00 itibarıyla başladı ve 17:00'da sona erecek. Sandıkların kapanması ve seçim yasaklarının sona ermesinin hemen ardından seçim sonuçları canlı olarak Mynet.com'da açıklanmaya başlanacak. İşte oyların geçersiz sayılacağı durumlar...

HANGİ OYLAR GEÇERSİZ SAYILACAK?

"Evet" ya da "Tercih" mührü basılmayan, birden fazla adaya mühür basılan oylar geçersiz olacak.

Oy pusulasının bütünlüğünün bozulacak şekilde yırtılması veya koparılması, pusula üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaretin, isim, imza kaşesi veya parmak izinin basılması da kullanılan oyu geçersiz kılacak.

Ayrıca, oy pusulasının belirgin bir şekilde karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi, zarftan işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması hallerinde de oylar geçersiz sayılacak.

Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

seçim 2

OY PUSULASI NASIL OLACAK?

Seçmenlere, 28 Mayıs pazar günü Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun resim ve isimlerinin bulunduğu oy pusulası verilecek. Tercih yapıldıktan sonra pusula zarfa konularak sandığa atılacak.

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa oy pusulası dışında bir şey konulmayacak.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler