HABER

Hatay için güç birliği

HATAY (İHA) - Hatay'da sivil toplum Örgütleri oluşturdukları Güç Birliği ile Hatay'ın sorunlarını tespit etmek ve çözüm yolları üretmek için bir araya geldi. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya gelen sivil toplum örgütleri başkanları, birlikte hareket etme kararı aldılar.

Toplantıda söz alan Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Başkanı Kemal Altunay, Hatay'ın sorunlarının bugüne kadar çözülmemesinin nedeninin yönetenlerde olduğunu belirterek, "Bu toplantı, sağlık, kültür, ulaşım gibi sorunlarımızı tespit etme toplantısıdır. Tüm sivil toplum örgütlerinin katılımı ile bir hareket oluşturmak için toplandık. Çünkü Hatay, bu konularda hak ettiğini alamamaktadır. Hatay ya gelişmiş bir ildir ya da değildir. Hükümetler buna karar vermeli. Gelişmişse alt yapıların hepsinin bir an önce yapılması gerekir. Gelişmişliği demir çelik fabrikası, sınır kapılarındansa Hatay gelişmemiş demektir. Bu sorunlar çözülmüyorsa bizi yönetenlerde sorun var. Hatay'a ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı, Hataylı artık hakkını istiyor. Alın terini istiyor" dedi.

Hatay Genç İşadamları Derneği (HAGİAD) Başkanı Doğan Narin de, Hatay'ın teşviklerden yoksun bir il olduğunu hatırlatarak, "Hatay'a teşvik gelmediğinden işadamları yatırım yapmamıştır. Bu da siyasilerimizin pasifliğinden gelmektedir. Yüzde 70 tamamlanmış havaalanı bize çok görülüyor. Başka işler var diyerek diğer havaalanlarını örnek gösteriyorlar ve vazgeçin diyorlar. Ama bizim havaalanımız için alt yapı müsaittir" şeklinde konuştu.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Narin de, Hatay'ı değiştirmek için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu konularda bizim de hatamız var. Bazı milletvekilleri il dışından geliyor ve sorunlarımıza sahip çıkmıyor. İşadamları yatırım yerine paradan para kazanmaya çalışıyor. Bunları düzeltmemiz lazım ve çalışmalarımızda doğru adrese yönelmeliyiz. 10 milletvekili, valimiz ve bizler Başbakanla görüşmeliyiz. Bütün Dünyada bölgesel kalkınma önemli. Bizde de bu konu benimsenmeli ve bu yönde bütün sorunlarımızı çözmeliyiz. Türkiye'de bürokrasi illeti var. Bunu da en kötü şekilde yaşıyoruz. Bir program yapılıyor sonra program uygulanmıyor. Ve bunlardan bir çoğumuz mağdur oluyoruz onun için yapısal reformlar yapılmalı ve uygulanmalı. 200 dolara şekeri satıp, 400 dolara alıyorsak, burada hatalar var bunları düzeltmeliyiz. Bu sorunlarda başbakandan çözülür" diye konuştu.
Güç birliğinin 17 Temmuz'da yeniden toplanacak.

En Çok Aranan Haberler