YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatay İmam Hatip Lisesi Ve Yurt Binası Yapımı Protokolü

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'ye gelecek sermayenin, yatırımcının cesaretle adım atabilmesi, bu topraklara iş, aş,...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'ye gelecek sermayenin, yatırımcının cesaretle adım atabilmesi, bu topraklara iş, aş, ekmek getirebilmesi için adalet sisteminin bu yatırımcılara da güven telkin etmesi gerektiğini söyledi.

TOBB tarafından Hatay'a 40 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik öğrenci yurdu yapılmasına ilişkin protokol, TOBB merkezinde düzenlenen törenle imzalandı. TOBB ve Hatay Valiliği arasında gerçekleştirilen protokol imza törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de katıldı.

Törende bir konuşma yapan Adalet Bakanı Ergin, geleceğe yapılan en hayırlı ve en akıllı yatırımın, eğitime ve insana yapılan yatırım olduğunu vurguladı. Türkiye'de yatırım ikliminin gelişmesi ve geleceğe dönük umut vaadetmesi için güven veren bir adaletin tesis edilmesinin zorunlu olduğunu ifade eden Ergin, Türkiye'ye gelecek sermayenin, yatırımcının cesaretle adım atabilmesi, bu topraklara iş, aş, ekmek getirebilmesi için adalet sisteminin bu yatırımcılara da güven telkin etmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Ergin, sürecin devam ettiğini ve önemli iyileşmeler sağlandığını ifade etti. Bu kapsamda yargılama sürelerini makul sınırlar içine getiren çalışmalar yürütüldüğünü belirten Ergin, 2011'de yapılan düzenlemelerle özellikle Yargıtay'da çok önemli bir sıçrama yaşandığını belirtti. Ergin, "2011 yılının ilk 5 ayında ceza dairelerinde 68 bin dosyayı karara bağlamış olan Yargıtay, 2012 yılının aynı döneminde tam 180 bin dosyayı karara bağladı. Bu, iyiye gidişin işareti. Bir milyon 200 bin stokta bekleyen dosya vardı. Bugün itibarıyla 850 binlere geriledi. Bu sonucun ortaya çıkmasında Yargıtay'da çalışan değerli üyelerimizin, tetkik hakimlerimizin olağanüstü fedakarlıkları var" diye konuştu.

Bakan Ergin, Yargıtay'da dosyaların 3 ila 4 ay içinde karara bağlanacağını belirterek, toplam yargılama sürelerinin de yaklaşık bir yıla doğru ineceğini belirtti. Ergin, "Bu Türkiye açısından hayal bile edilemeyecek bir noktaydı ama tünelin ucunda ışık göründü" dedi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredibilite notunu yatırım yapılabilir ülkeler düzeyine yükselttiğine işaret eden Ergin, bunun Türkiye için önemli olduğunu ama buna ilaveten yatırımcının gelebilmesi için güven veren bir adalet duygusunun onlara yaşatılması gerektiğini belirtti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise TOBB olarak eğitime yatırım yapmayı görev edindiklerini belirterek, ülke olarak çok doğru bir hedef belirlediklerini, hedefin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri durumuna gelmek olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Bu hedefe koşarken nefesimizi güçlendirmemiz lazım. Bizim en büyük sermayemiz nedir? Genç nüfusumuz. Yaş ortalamamız 29. Çalışabilir nüfusumuz yüksek. Buzdağının altında yatan müthiş bir potansiyele sahibiz. Ülkeler böyle bir nüfusa sahip olmak için vatandaşlarına doğum parası ödüyor. Genç nüfusumuzu iyi eğitimle çok iyi işlememiz lazım. O yüzden insanımıza sürekli yatırım yapmamız lazım. Çünkü eğitime yatırım insana yatırımdır. İnsana yapılan yatırım da yatırımların en büyüğüdür. Dünyada her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, ülkeniz kazanır" diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük meselesinin işsizlik değil, mesleksizlik olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, mesleksizlik sorunun temelinde de eğitimsizliğin yattığını anlattı. Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti:

"Günümüzde, ülkelerin dünya klasmanında yerini belirleyen husus vatandaşlarını nasıl yetiştirdiğidir. Bugün en büyük sermaye altın, petrol falan değil, eğitimli insandır. Bizim kültürümüzde güzel bir söz var. Tek bir insanın kurtuluşu dünyanın kurtuluşudur. Bizim için insan o derece önemlidir. Artık dünyayı değiştirmek için kalem kılıçtan değerlidir. Eğitimde güçlü olan ülkelerin, mesela İrlanda, Japonya, Kore ve Singapur’un, nasıl hızla kalkındığı ve ön sıralara geldiğini biliyoruz, görüyoruz, inceliyoruz. Bu yaklaşımla hareket eden TOBB, ilköğretim okullarından başlayarak eğitimin her kademesinde, elinden gelen maddi ve manevi katkıyı ortaya koyuyor. Bakınız şu ana kadar 22 ilde okul yapımına 70 milyon lira harcadık. 6 ilde daha okul yapımına başlayacağız. Hatay da bu illerden bir tanesi oldu. Oda ve Borsa Başkanlarımın Hatay’a bu yatırımın yapılması noktasında büyük gayretleri oldu. Etkili girişimleri oldu. Bu çalışmamızda yalnız değildik elbette. Okulun arsa tahsisini yaparak projemize değerli katkılarda bulunan Sayın Valimiz Celalettin Lekesiz’e ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Şimşek’e teşekkür ediyorum. Bu hayırlı işe öncülük ettikleri için başta Yönetim Kurulu Üyem Mehmet Ali Kuseyri’ye, ayrıca Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım Sayın Hikmet Çinçin’e İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım Sayın Halil Şahin’e, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım Sayın Nihat Kılıç’a teşekkür ediyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler