Güney mutfağında et önemli bir yere sahiptir. Öyle ki; çorbalarda bile et eksik olmaz. Tarifi burada.
Et ile otu harmanlamayı da severiz.
Burada bir küçük parantez açmak lazım. Tarifleri okuduysanız ‘tuzlu yoğurt da ne ola ki’ demiş olabilirsiniz. Demeyin, Hatay’da kahvaltıların ve bazı yemeklerin vazgeçilmez çeşnisi olan bu müthiş lezzetin nasıl bir şey olduğunu göstermek için sizi hemen şuraya buyur edelim. Tarifi burada.
Et kadar bulgur da sevilir, kullanılır Hatay mutfağında. Güzel de olur hani.
Tarifi burada.
Bunu zaten bilmeyen yoktur. Kimi haşlama sever, kimi kızartma. Kimi cevizli, kimi sade. Ama içli köfte seven herkes Hatay oruğunu da sevmiş sayılır.
Tarifi burada.
Şimdi burada sizin kafanızda iki soru işareti var: 1- firik nedir 2- neden yapılır? İlk sorunuzun cevabını verdiğimize göre neden yapıldığını da açıklayalım: çünkü çok güzel.
Pilav kavramına bakışınızı tamamen değiştirebilecek olan bu lezzetin Tarifi burada.
Hangimiz gece gece sessizce mutfağa süzülüp tencereden dolma çalmadık ki? Her türü güzel olan bu yemeğin sıyırma kabakla yapılanı da apayrı bir lezzet doğrusu. Laf aramızda, sıyırma kabağın yemeği de bir başka olur. Tarifi burada.
Hatay’da beklenmedik bir misafir gelirse ve hiçbir yemek hazırlığı yapılmamışsa çözümü çok basittir. Şehirde her yerde bulunabilen kasap-fırınlar imdadınıza yetişir. Parola: tepsi kebabı. Onlar gerisini halleder. Tarifi burada.
Esasen tandırda yapılanı makbul olsa da iç hazırlayıp mahalle fırınına da güzel güzel yaptırabileceğiniz acı mı acı bir lezzet. Tarifi burada.
Ramazan Bayramları’nın vazgeçilmez tatlılarından olan kömbe, aslında o kadar da tatlı değildir. Ama güzelliğinden sual olunmaz. Tarifi burada.
Bunu zaten anlatmaya gerek yok. Tarifi de şurada. Antakya’ya bilet alın, havaalanından merkeze gidin. Kime sorsan gösterir.