YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatay turizm strateji planı tanıtıldı

Hatay Valiliğinin öncülüğünde hazırlıkları DOĞAKA tarafından Ocak ayında başlatılan 'İl Turizm Stratejisi ve Eylem Planı...

Hatay turizm strateji planı tanıtıldı

Hatay Valiliğinin öncülüğünde hazırlıkları DOĞAKA tarafından Ocak ayında başlatılan 'İl Turizm Stratejisi ve Eylem Planı 2011' tanıtıldı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Strateji Planında Hatay'ın var olan kültürel değerlerine katılması gerekli diğer zenginlikler başta olmak üzere oteller, oda kapasiteleri ve iş gücünün eğitimi gibi konular ele alındı.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçtiş başta olmak üzere strateji tanıtım toplantısına turizm acente temsilcileri ve sivil toplum örgütleri başkanları katıldı.
2011 yılının Ocak ayında Türkiye genelinden başlanarak Hatay'a indirgenen turizm strateji programı hakkında bilgi veren Fatih Türkmen, Hatay genelinde var olan turizm değerlerine yenilerinin eklenmesi için var olan potansiyellerin tamamının bu plan ile ortaya çıkarılacağını söyledi.

HATAY TURİZM STRATEJİ PLANINDAKİ YENİLİKLER
Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Hatay'ın içinde barındırdığı kültürel değerler başta olmak üzere deniz, sağlık ve kongre turizminde de pastadan pay alabilmesi için geniş çaplı bir strateji planı hazırlandı.
Hatay Turizm Stratejik Planında göze çarpanlar arasında dünyanın en uzun sahiline sahip olan Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Çevlik mevkiine yat limanı yapılması ve bu sahil şeridi üzerindeki uygun alanlarda dalış merkezlerinin yapılabilmesi yer aldı. Dalış merkezlerinin Kel Dağ'ın eteklerinde yapılması planlandı.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde "Büyük İskender Tematik Müzesinin yapımı başta olmak üzere Antakya Arkeoloji Müzesinde depolarda saklanan eserlerin sergilenebilmesi için açık hava müzesi yapımı, kongre ve sergi sarayı, ulusal ve uluslararası müsabakaların gerçekleştirilmesine fırsat tanıyacak spor kompleksi ve hayvanat bahçesi inşaasıda stratejik plan içerisinde yer aldı.
Planda, Hatay'a gelen turistlerin konaklama sürelerini artırma yönünde de çalışmalara önem verilmesi gerekliliği üzerinde durulan stratejik planda İskenderun-Güzelyayla arasında teleferik sistemi, Kurşunluhan Restorasyonu, St. Pierre, St. Simeon, İsos Harabeleri, Titus Tüneli gibi tarihi yapıların restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yapılması gerekliliği üzerinde duruldu.

MİNYATÜR ANTAKYA ASİ NEHRİ ÜZERİNDE KURULMALI
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Stratejik Planda özellikle Asi Nehri'nin sadece kenti ortadan ikiye bölen nehir konumundan çıkarılarak turizme ve taşımacılığa kazandırılması yönünde de bazı önerilerde bulunuldu.
Nehirlerin kent turizme entegre edildiği ülkelerden örneklerin ele alınmasıyla yola çıkılması gerektiğini söyleyen DOĞAKA Proje Sorumlusu Fatih Türkmen, Hatay genelindeki tüm tarihi ve kültürel varlıkların minyatürlerinin kent merkezinde Asi Nehri üzerine ve kıyısına yerleştirilmesiyle başlanması gerektiğini aktardı.
Stratejik planda ayrıca Dünya genelindeki yaşlanmış nüfus göz önüne alındığında son yılların en gözde kuruluşları arasında yer almaya başlayan Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezleri için Hatay ikliminin çok uygun olduğu görüşünde birleşildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler