YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatay’da 1 yılda 504 farklı dolandırıcılık meydana geldi

Hatay genelinde bir yılda 504 farklı dolandırıcılık meydana geldi. Sayının oldukça yüksek olması Emniyet Müdürlüğü...

Hatay genelinde bir yılda 504 farklı dolandırıcılık meydana geldi. Sayının oldukça yüksek olması Emniyet Müdürlüğü ekiplerini de harekete geçirdi.
Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre 2011 yılı içerisinde Hatay İl merkez Antakya’da 223 il genelinde ise 504 farklı dolandırıcılık olayının meydana geldiği tespit edildi.
Hatay genelinde en yaygın dolandırıcılık olayları arasında telefonla arayarak kendini polis, cumhuriyet savcısı ve hakim olarak tanıtarak kimlik bilgilerinin çalınıp terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek vatandaşlardan para talebinde bulunulması yer aldı.
Dolandırıcılar ayrıca Hatay’ın ticari kimliğini de kullanarak haksız kazanç elde etmeye çalıştı.
Hatay’ın sınır kenti olması nedeniyle Hatay Cilvegözü ve Yayladağı gümrük kapılarının, İskenderun Ticaret limanının ve Demir Çelik fabrikasının olması yatırım amacıyla Hatay’a gelen iş adamlarının sayısının artması dolandırıcıları harekete geçirdi.
Hatay’a yatırım amacıyla gelen iş adamlarına kendilerini İskenderun Demir Çelik fabrikasında çalışan yetkili veya Gümrük Müdürlüğünde çalışan yetkili gibi tanıtarak Hatay’a gelen işadamlarını ucuz demir ve ucuz şeker temin edecekleri bahanesiyle dolandırarak yüksek meblağlarda haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.
Hatay İl Emniyet Müdürlüğü bu noktadan hareketle yaptığı yazılı açıklamada vatandaşları bu tarz söylemlerle kendileri ile bağlantı kurmaya çalışan kişilere inanmamaları noktasında uyardı.
Hiçbir kamu personeli yürütmekte olduğu bir soruşturma ile ilgili telefonla kontör ve para talebinde bulunmayacağı bilgisini veren İl Emniyet Müdürlüğü yürütülen soruşturmalardaki harcamaların devlet imkanları ile karşılandığını belirtti.
Üst düzey bürokratların yardım talepleri ile karşılaşıldığında mutlak suretle konunun teyidi yapıldıktan sonra yardımda bulunulacaksa konunun gereği yapılması noktasında vatandaşları uyaran yetkililer “Tanımadığınız kişiler veya internet üzerinden evlenme vaadiyle sizleri arayanlar daha iyi irdelenerek hareket etmek gerekir. Telefon sms mesajları ile ödül kazansanız bile ödülü almak için sizden para veya kontör talep edilmez. Fiyatları dünya ve ülke piyasasında belirli olan ürünler(demir, şeker ve hayvan) uygun fiyatla size önerilirse mutlak suretle şüphelenmek gerekir, size söylenen fiyatlardaki ürün ya çalıntıdır ya da sizi dolandırmak amacıyla hareket ediliyordur. Dolandırıcıların oyununa gelmeyin, hiç kimse hiçbir malı değerinden daha ucuza satacak kadar zengin değildir. Vatandaşlarımızın bu belirtilen yöntemler ile dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamaları için, kendileriyle telefon, sms ve internet yoluyla irtibat kuran şahıslara itibar edilmemesi, bu tür durumlarla karşılaşıldığında mutlak suretle hiçbir işlem yapmadan en yakın kolluk birimine müracaat etmeleri ve bilgi vermeleri, hem vatandaşlarımızın mağdur olmalarını engelleyecek, hem de suça karışan kötü niyetli kişilerin yakalanmalarına yardımcı olacaktır.” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler