YURTHABER

Hatay
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatay'da üretilen 4,5 milyon fidan toprakla buluşacak

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altıntaş: "Bu seneki programımız kapsamında 4,5 milyon civarında yaklaşık 50 farklı türde ihtiyaca yönelik orman fidanı ürettik" - "Burada ürettiğimiz fidanları öncelikle kendi ihtiyaçlarımızda kullanıyoruz. Fazlasını genel müdürlüğümüzün tahsisleri doğrultusunda diğer bölgelere, resmi kurumlara, yol kenarı ağaçlandırmalara gönderiyor, ihtiyaç olan her yerde değerlendiriyoruz"

Hatay'da 1945 yılında kurulan ve o günden bu yana kapasitesi ile üretim çeşidi arttırılarak geliştirilen Serinyol Orman Fidanlığında bu yıl yetiştirilen 50 farklı türde 4,5 milyon civarında fidan ekilecek.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altıntaş, Serinyol Orman Fidanlığı'nda yaptığı basın açıklamasında, 42 hektar alanın Türkiye'deki 28 fidanlıktan biri olduğunu söyledi.

Fidanlığın kapasitesinin 15 milyon olduğunu belirten Altıntaş, şöyle devam etti:

"Orman Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda her sene programımız değişmektedir. Bu seneki programımız kapsamında 4,5 milyon civarında yaklaşık 50 farklı türde ihtiyaca yönelik orman fidanı ürettik. Burada ürettiğimiz fidanları öncelikle kendi ihtiyaçlarımızda kullanıyoruz. Fazlasını genel müdürlüğümüzün tahsisleri doğrultusunda diğer bölgelere, resmi kurumlara, yol kenarı ağaçlandırmalara gönderiyor, ihtiyaç olan her yerde değerlendiriyoruz. Özel ve önemli günlerde de ücretsiz olarak fidanları halkımıza dağıtıyoruz."

Fidanlıkta ciddi anlamda bir üretimin söz konusu olduğunun altını çizen Altıntaş, iki yıl önce bir ilki gerçekleştirerek zeytin fidanı üretmeye de başladıklarını anımsattı.

Zeytin fidanının orman ağacı olmadığına dikkati çeken Altıntaş, "Ama biz gelir getirici sahalarımızda zeytin fidanı kullandığımız için burada ilk kez iki sene önce zeytin fidanı üretmeye başladık ve gayet başarılı olduk. Aynı zamanda gelir getirici türler arasında badem ve ceviz fidanı da üretiyoruz." dedi.

- ORKÖY desteği orman köylüsünü sevindirdi

Altıntaş, basın toplantısı sonrası Uzunalıç Mahallesi'nde Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında kredi desteği sağlanan kişileri ziyaret etti.

Altıntaş ile görüşen Uzunaliç Mahalle Muhtarı Mustafa Gezer, mahalledeki birçok ailenin proje kapsamında sağlanan kredi ile hayvancılık yapıp geçimini sağladığını anlattı.

Mahalle sakinlerinden Güllü Balcı, içeriğini muhtardan öğrendikleri projeden yararlanmak için harekete geçtiklerini belirtti.

Kuraya katılıp kredi almaya hak kazandığını ve oğluyla birlikte 4 inek aldığını aktaran Balcı, "İnekler doğum yaptıktan sonra ineklerin sayısı 8 oldu. Allah razı olsun çok memnunuz. Yoğurdu, sütü önceden marketten alırdık, şimdi kendimiz üretmeye başladık. Hatta Diyarbakır ve İstanbul'dan siparişler alıyoruz, peynir, tereyağı gibi ürünlerimizi oralara satıyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler