Yılın üçüncü etkinliğini İzmir'den sonra Hatay’da yapan ÇEKÜD, Kaşifan Gençlik ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile başlattığı kampanya sonucu 2 bin adet fıstık çamı fidanını toprakla buluşturdu.
Kaşifan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Hatay Muharip ve Gaziler Derneği, Nergis Kültür ve Sanat Deneği, Sevgi Derneği ve çevre dostu Hatay'lıların yoğun ilgi gösterdiği program 18 Mart 2012 Pazar günü Gülderen Köyü girişindeki ağaçlandırma alanında gerçekleştirildi.
Hatay'da her yıl periyodik olarak yapılan Ağaçlandırma etkinliklerinden biri olan ve izci gruplarının renk kattığı programda açılış konuşması yapan Kaşifan Gençlik Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. İbrahim KÜRTÜL katılımcı misafirlere teşekkürlerini iletti.
Selamlama konuşması yapan Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet ÇAPARALİ Kaşifan Gençlik izcilerine “Sizi sıradan gençler olarak görmüyorum, çevre koruyucusu yiğitler olarak görüyorum. Bu fidanlarla birlikte, gençliğimizin de kendi özünü bularak yetişeceğini Çanakkale’de çarpışan dedelerimiz gibi olacağını düşünüyorum" dedi.
Programda söz alan Emekli Binbaşı Gazi Hüseyin KILBAŞ dinleyicilere Çanakkale Savaşı ve Şehitlik ruhunu anlattı. Çanakkale’de her yaştan, her ırktan, her inançtan insanın, vatanı korumak uğruna mücadele ettiğini, kan döküp can verdiğini belirten Kılbaş, verdiği örneklerle katılımcıların duygusal anlar yaşamasına vesile oldu. Programa katılan izcilerin de aynı duyguları hissetmesini istediğini belirtirken onlarla gurur duyduğunu ifade etti.
ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman YORULMAZ "Çanakkale Şehitlerini şükran, minnet ve rahmetle andıktan sonra, 250 bin vatan evladı bir karış vatan toprağını kaybetmemek için şehit oldu. Bu kadar kıymetli topraklarımızı işgal etmek isteyenler düşmanlarımız ise mahallemizi cadde ve sokaklarımızı piknik yerlerimizi işgal eden naylon poşetler, pet şişeleri, topraklarımızı kirleten sanayi atıkları, zehirli kimyasallar, yağmur bulutlarıyla tepemize inen zehirli gazlar da bizim düşmanımız sayılmalı dedi.
“Bir Fidan Borcun Var.” Kampanyasına destek isteyen Yorulmaz, doğaya karşı tükettiklerimizden doğan fatura borçlarımızın iklim değişikliği ve doğal afetler, kuraklık ve seller gelmeden önce ödenmesi gerektiğini ifade ederek "fatura borcumuzu gecikme cezası ile birlikte malımız ve canımızla ödemek istemiyorsak fidan dikerek zamanında ödeyelim. İsraf ve aşırı tüketimi terk edelim, gelecek nesillere fatura borcu bırakmayalım" dedi.
Serinyol Fidanlık Şefi Recep AYDÖNER'in dikim tarifinin ardından başlayan fidan dikimi katılımcılara yemek ikramı ile son buldu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz