YURTHABER

Hatay
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatayspor, Kovid-19 vakalarını atlatıp lige odaklanmak istiyor

Sportif direktör Fatih Kavlak: - "Normalden daha farklı bir süreç yaşayacağız çünkü antrenman yapamıyoruz. Dünya zaten bir zorluk içerisinde, onun için biz de bahane etmeden işimizi yapmaya çalışıyoruz" - "Zor bir süreç geçirdik ama birkaç haftada toparlayacağımızı biliyoruz"

SALİM TAŞ - Süper Lig ekibi Atakaş Hatayspor'un sportif direktörü Fatih Kavlak, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan futbolcular ile teknik direktör Ömer Erdoğan ve kulüp çalışanlarının sağlık durumlarının iyiye gittiğini, bu zor süreci atlatıp lige odaklanmak istediklerini söyledi.

Kavlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımda Kovid-19'a yakalanan bazı isimlerin test sonuçlarının negatife dönmeye başladığını, bunun kendileri açısından sevindirici olduğunu belirtti.

Futbolcuların bazılarının evlerinde, bazılarının da kulüp tesislerinde karantina süreçlerini geçirdiğini belirten Kavlak, "Öncelikle bu süreçte en önemli şey, sağlık durumlarının iyi olması. Hemen hemen hiç kimse herhangi bir semptom göstermedi. Olayın sevindirici tarafı bu. Test sonuçları giderek negatife dönüyor." dedi.

Ligde bazı maçlarının ertelendiğini anımsatan Kavlak, bunun kendilerini hedeflerinden geri koymayacağını vurgulayarak, "Hocamız, olayı sürekli kontrol altında tutuyor. Analizler yapılıyor. Yapılması gereken şeyler, sahaya çıkıp antrenman yapmak dışında yapılıyor." diye konuştu.

- "Birkaç haftada toparlayacağımızı biliyoruz"

Önlerindeki birkaç haftanın kendileri için zor olacağını bildiklerini dile getiren Kavlak, şunları kaydetti:

"Her şeyin düzeldiğini varsaysak bile birkaç hafta bizim için zor geçecek. Normalden daha farklı bir süreç yaşayacağız çünkü antrenman yapamıyoruz. Bir zorluk yaşanacak. Dünya zaten bir zorluk içerisinde, onun için biz de bahane etmeden işimizi yapmaya çalışıyoruz. Etkilenmemek mümkün olmayacak. Daha önce yaşanmış bir durum değil, ölçülebilir bir şey de değil. Maçlar hangi haftaya konacak? Ne kadar sıklıkla maç yapacağız? Bunları göreceğiz. Kendimize bir şampiyonluk hedefi ya da çok üst düzey bir hedef koymamıştık. Onun için hedefimizi yine koruyacağımızı düşünüyoruz. Mümkün olduğunca üst sıralarda, ilk 10 sırada olursak iyi olacak. İlk 10'u yaptıktan sonra ilk 8'i isteyeceğiz. Zor bir süreç geçirdik ama birkaç haftada toparlayacağımızı biliyoruz."

Hatay ekibinde 17 futbolcu, teknik direktör Ömer Erdoğan ve 2 kulüp personelinin Kovid-19'a yakalandığı açıklanmış, sonraki süreçte bazı isimlerin hastalığı atlattığı duyurulmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler