YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Havuz Suyunda Göz Enfeksiyonu Riski Var

Yaz aylarında alerjik göz hastalıklarında yoğun bir artış gözlemlendiğini belirten uzmanlar, havaların ısınması ile birlikte...

Havuz Suyunda Göz Enfeksiyonu Riski Var

Yaz aylarında alerjik göz hastalıklarında yoğun bir artış gözlemlendiğini belirten uzmanlar, havaların ısınması ile birlikte deniz ve havuz suyu kaynaklı doğabilecek mikrobik göz hastalıklarına karşı özellikle dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hospital Park Grup Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Mallı, bu tür durumlarla karşılaşıldığında derhal doktora başvurulması gerektiğini söyledi.
Yaygın olarak alerjik veya bakteriyel bir enfeksiyon sonucu oluşan konjonktivit (konjonktivanın iltihaplanması) durumunun ciddi göz hastalıklarına davetiye çıkarabileceğini hatırlatan Op. Dr. Murat Mallı, tedavide erken teşhisin önemli olduğunu söyledi.

Göz yüzeyini nemlendirmeye yarayan maddeler salgılayan ve gözün beyaz kısmını ince bir zar gibi kaplayan tabakanın iltihaplanması sonucu konjonktivit oluştuğunu kaydeden Mallı, bu tip iltihaplanma sonucunda tabakanın içinde bulunan ince damarların belirginleştiğini ve göz kızarıklığı meydana geldiğini enfeksiyonun sürdüğü ilk 10 günlük süreçte bulaşma tehlikesi bulunan rahatsızlığın, direkt temas veya hastanın temas ettiği eşyalarla bulaşabileceğini kaydetti.

Op. Dr. Murat Mallı, "Yüzme havuzları da enfeksiyon etkenlerinin bulaşmasında önemli bir faktördür. Havuz suyunun yeterince klorlanmaması mikropların üremesine zemin hazırlar, alerjik bünyesi olan kişiler ise suya karıştırılan dezenfektan ilaçlardan dolayı etkilenebilir. Bu sebeple hasta kişinin özellikle toplu kullanıma açık havuzlara gitmemesi gerekir. Hastalık önce bir gözde başlar ve diğer göze geçer. Konjonktivit birçok hastada ilerleyerek gözde membran oluşumuna ve daha sonra da şeffaf kornea tabakasının bulanıklaşmasına yol açabilir." dedi.

Konjonktiva iltihabının genellikle görmeyi engellemediğini anlatan Op. Dr. Murat Mallı, "Fakat rahatsızlık verici bir durum yaratır. Kişinin konjonktivit başlar başlamaz doktora başvurması ve hastalık süresince kontrol altında olması gerekir. Konjonktivitte en sık karşılaşılan belirtiler, ağrı, akıntı, kızarıklık, kaşıntı, bulanık görme, ışığa karşı aşırı hassasiyet, yaşarma, çapaklanma ve batmadır. Rahatsızlık, alerjik bir reaksiyona bağlı olarak meydana gelmişse tedavide anti alerjik göz damlaları, bakteriyel sebeple oluşmuş ise antibiotik damlalar kullanılır. Konjonktivitin diğer çeşitleri de mevsimsel alerjik konjonktivitdir. Bu rahatsızlık yılın belli dönemlerinde ortaya çıkar. Genellikle hafif seyreder fakat polen sezonlarında şikayetler şiddetlenir. Pereniyal alerjik konjonktivit ise hafif seyreden, yıl boyunca sürer." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler