Çeşitli faktörler nedeniyle boş kalan bu yerlere kimse gelmeyince yatırımcılar zor durumda kaldı. İşte dünyanın pek çok yerinden o hayalet şehirler...
Çin
Ekvator Ginesi
İspanya
Çin
Güney Kore
Angola
Balestrino Kasabası, İtalya
Toskana bölgesinde yer alan bu kasaba 1100 yıllarında San Pietro prensi Benedictine tarafından kurulmuş. Tarihi binalarıyla dimdik ayakta duran kasaba ortaçağdan fırlamış gibi gözüküyor.
Oradour, Fransa
2. Dünya Savaşı sırasında Alman ordusunun yakıp yıktığı bu kasabada artık bir yaşam bilirtisi yok. Kayıtlara göre Alman askerleri, başkaldırıları önlemek için işgal ettiği şehirde 642 kişiyi öldürmüş. Savaştan sonra kasaba bölgeden uzakta bir yere tekrar kurulmuş. Eski şehir ise ölenlerin anısına olduğu gibi korunuyor.
Hashima, Japonya
Hashima, Nagazaki'den 15 km uzaklıkta bir ada. Adada 1887 - 1974 yılları arasında bölgede aktif olan kömür madenleri nedeniyle yerleşim gerçekleşmiş. 1916 yılında Japonya'nın ilk büyük beton binası bu adada inşa edilmiş. Zamanla kömürün bir endüstriyel hammadde olarak önemini yitirmesiyle ada boşalmaya başlamış.
Kolmanskop, Afrika
Kolmanskop Namibya'nın güneyinde, Lüderitz Limanı'na birkaç kilometre uzaklıkta bulunan bir kent. 1908'de Lüderitz'in elmas arayıcılarının akınına uğraması, Namibya çöllerinin zengin olma hayali kuran binlerce kişiyle dolmasına neden oldu. Sadece iki yıl içinde çölün ortasında bir kent gelişti. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra düşen elmas talebi, kentin sonunu getirdi.
Gulag Toplama Kampı
Gulag gerçekten ilginç bir şehir. Sovyetler Birliği'nin en büyük toplama kampı içinde bir sürü hapishane bulunuyor. Bugün bunların hiçbiri kullanılmıyor.
Centralia, Pennsylvania
Yakın bir zamana kadar maden çıkarılan bu kasaba bugün tamamen yok olmuş durumda.
Quabbin, Massachusetts
Nehrin kenarına kurulan bu kasaba zamanla meydana gelen sel felaketleri nedeniyle boşaltılmış. Toplam dört küçük kasabanın meydana getirdiği Quabbin şehrinde bugün kimse yaşamıyor.
Ağdam, Azerbaycan
Ağdam, bir zamanlar 150.000'lik nüfusuyla hızla gelişmekte olan bir Azerbaycan kentiydi. 1993'te Ermeni Kuvvetleri tarafından işgal edilen şehir, şu anda bir hayalet kent.
Yashima, Japonya
Cairo kasabası, Illinois
19. yüzyılda kurulan bu şehir savaşlar nedeniyle zamanla boşalmış.
Azerbaycan yağlı kayalar
Petrol çıkarmak için deniz üzerinde kurulmuş bir şehir. Büyük bir geminin bu yüzen şehire çarpmasıyla alt üst oldu. Okul ve hastanesi bulunan şehir, bugün kullanılmıyor.
Epecun, Arjantin
Şehrin ortasından geçen nehrin taşmasıyla boşaltılmış.
Castelnuovo Sabbioni, İtalya
Bugün demir parmaklıklarla korunan bu köy gizemli olaylar nedeniyle terk edilmiş.
Craco, italya
Craco, İtalya'nın Basilicata Bölgesi'nde yer alan etkileyici bir Ortaçağ kenti. 1891 yılında 2 binin üstünde nüfusu olan Craco, kuraklık, deprem, heyelan ve savaşlar nedeniyle zamanla boşalmış. Bölgenin son yerlileri ise 1960 yılında kasabayı terk etmiş.
Bodie, California
Hayalet var diye terk edilmiş. Esrarengiz olayların döndüğü kasaba zaman içinde boşaltılmış.
Humberstone, Şili
Yeraltı madenlerinin etkisiyle kurulan bu şehir, üretimin durmasıyla terk edilmiş. Şehirde yüzme havuzu, okul, tiyatro ve büyük bir alışveriş merkezi varmış.
Pyramiden, İsveç
Sewell, Şili
Sardinya, İtalya
San Zhi, Tayvan
Tayvan'ın kuzeyinde bulunan San Zhi, fütüristik yaklaşımıyla dikkat çeken küçük bir yerleşim yeri. Yüksek gelirli kesim için lüks bir tatil köyü olarak inşa edilen San Zhi, inşaat sırasında ilginç bir şekilde meydana gelen ölümcül kazalar sonucunda tamamlanamamış. Geçen zaman içinde değeri düşen araziye yeni alıcı bulunamadığı için de yeni bir proje geliştirilemedi.
Kowloon, Hong Kong
Aleksandria, Mısır
Su altında kalmış bu batık şehir 1600 yıldır sular altında. 16 yıl önce keşfedilen bu batık şehir büyük bir hazine...
Çernobil, Ukrayna
Çernobil Nükleer Santrali çalışanlarını barındıran Kent, 1986 yılındaki nükleer faciadan sonra terkedildi. Halk evde bulunabilecek tüm değerli ve değersiz tüm eşyalarını bırakmak zorunda kaldı. Çünkü kentten kaçanlar, beraberlerinde sadece bir valize sığacak kadar eşya alma hakkına sahipti, bu eşyaların da radyoaktiviteye maruz kalmamış olması gerekiyordu.