AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez İstanbul dışında bir ilde sergi açmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Işık, küçük yaştan itibaren ayaklarını kullanmaya alıştığı için resimlerini ayaklarıyla rahatlıkla yapabildiğini belirtti.
Işık, hayat hikayesini şöyle özetledi: "Adıyaman'da köyde yaşarken tarlada çalışan ailemin yanında oynuyordum. Tahılı kamyona yüklemeye yarayan tarım makinesine elimi kaptırdım. Kurtulmak isterken diğer elimde makineye sıkıştı. Sonuçta 5 yaşımda iki kolumu da kaybettim. İlk zamanlar kollarım olmadığı için çok zorlandım. Ama daha sonra, ayaklarımı kullanmaya başladım. İlkokul ve ortaokul eğitimimi tamamladım. Daha sonra açık lise öğrenimine başladım. Daha iyi bir hayat sürebilmem için ailemle birlikte İstanbul'a taşındık. Şimdi alışık olduğum için ayaklarımla her türlü ihtiyacımı karşılayabiliyorum. Yemeğimi ayaklarımla yiyorum. Bir genç kız olarak kişisel bakımıma dikkat ediyorum. Ayaklarımla makyajımı yapıyorum, saçlarımı tarıyorum. Cep telefonumu kullanabiliyorum. Kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarımı karşılamaya çalışıyorum."
Yaşadığı sıkıntılara rağmen, ayaklarını kullanarak yaptığı resimlerle hayata tutunmaya çalıştığını ifade eden Işık, kendisini toplumdan soyutlamadığını ve sağlıklı bir insan olarak kabul ettiğini, kendisiyle barışık hayat sürdüğünü kaydetti.
Kendisi gibi engelli olan insanlara kendilerini toplumdan soyutlamamalarını tavsiye eden Işık, sanatsal faaliyetlerle hayata tutunmanın engelleri ortadan kaldırabildiğini bildirdi. Yaklaşık 4 yıl önce kendisi gibi ayaklarını kullanarak resim yapan birini gördükten sonra resim yapmaya daha fazla ağırlık verdiğini ifade eden Işık, şöyle devam etti:
"Çocukluktan itibaren resme merakım vardı. Ayaklarımı kullanmaya başladıktan sonra da resim yaptım. Bir yıl resim kursuna gittim ve 6 ay özel ders aldım. Kara kalem, yağlı boya ve akrilik boya çalışmaları yapıyorum. Doğa resimleri çiziyorum, bazen de kendimi anlatan resimler yapıyorum. İstanbul'da 5 kez resim sergisi açmıştım. 6. sergimi ise Kayseri'de açtım. Bundan sonra da daha güzel resimler yapmak ve tekniğimi geliştirmeyi amaçlıyorum. Picasso gibi ünlü ressam olmayı istiyorum." İstanbul'da bir iş adamının desteğiyle kendi atölyesini kurduğunu ve burada rahat bir ortamda çalışma imkanına kavuştuğunu bildiren Işık, atölyesinde hem eğitimine devam ettiğini, hem de küçük yaştaki ressam adaylarına ders verdiğini kaydetti.
Kayseri'de açtığı serginin yoğun ilgi gördüğünü ve resimlerinin çoğunun satıldığını söyleyen Işık, Kayseri sergisine özel Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de portresini yaptığını sözlerine ekledi.