Halk arasında nasırın evde tedavisi için kullanılan en bilindik yöntemdir. Ancak ponza taşı nasır yumuşatıldıktan sonra kullanılırsa etkilidir. Sertleşen nasırı yumuşatmak için ayaklarınızı 10 dakika boyunca sıcak suda bekletin.
Ayaklarınızı bir havluyla kuruladıktan sonra ponza taşını nasırlıya bölgeye ileri-geri hareketlerle 3-5 dakika sürtün. Daha sonra, bir pamuğu bir miktar hint yağına bandırıp, nasırlı bölgeye bantla sabitleyin. Nasırlı bölgeye sabitlediğiniz pamuk bütün gece ayağınızda kalsın. Ertesi sabah pamuğu alıp gün içinde birkaç kez daha hint yağı sürün. Bu işlemi nasır tamamen geçene kadar tekrarlayın.
Asidik ortamıyla nasırda bakteri üremesini ve enfeksiyonu önleyen beyaz sirke, aynı zamanda nasırın yumuşamasını sağlar. Bir bardak suya, bardağın üçte biri kadar beyaz sirke ekleyip nasırlı bölgeye sürün.
Daha sonra nasırlı bölgeyi bandajlayıp geceyi bu şekilde geçirin. Ertesi sabah, ponza taşı veya tırnak makası kullanarak nasırlı deriyi sökebilirsiniz. Nasırlı bölgenin nem oranını korumak için hindistancevizi yağı veya zeytinyağı kullanabilirsiniz. Bu işlemi nasır tamamen geçene kadar uygulayın.
Karbonat, peeling için kullanılan doğal maddelerden birisidir. Nasırın yumuşatmasının yanı sıra antibakteriyel özelliği sayesinde enfeksiyon riskini azaltır. Ilık suyla doldurduğunuz kovaya 2-3 yemek kaşığı karbonat atın ve ayaklarınız bu suda 10-15 dakika bekletin. Sürenin sonunda yumuşayan ölü deriyi ponza taşı yardımıyla kaldırın.
Nasıra iyi gelen doğal mucizelerden birisi de her evde bulunan limon. Limon, asidik yapısıyla nasırlı deriyi yumuşatır ve enfeksiyon riskini azaltır. Nasırlı bölgeye günde üç kez taze limon suyu sürerek nasırı yumuşatabilir, bu sayede nasırlı ölü deriyi kolayca kaldırabilirsiniz.
Sarımsak doğal bir antioksidan olduğu gibi nasırlı bölgenin enfeksiyon kapmasını önleyen bileşiklere de sahiptir. İki diş sarımsağı ezip sirke ile karıştırarak nasırlı bölgeye sürün. Üzerine bir pamuk koyup bantla nasırlı bölgeye sabitleyin. 2-3 saat beklettikten sonra bandı çıkartıp bölgeyi ılık suyla yıkayın. Nasırdan tamamen kurtulana kadar her gün tekrarlayın.
Terebentin yağı güçlü bir antiseptik olmasının yanı sıra deriye en hızlı nüfuz eden yağdır. Bu özelliğiyle nasırın kısa sürede iyileşmesini sağlar. Nasırlı bölgeye ince bir beze saracağınız buzla masaj yapın. Nasırlı bölge yumuşadıktan sonra kurulayıp terebentin yağı sürün ve bölgeyi bantlayıp bütün gece öyle bırakın. Bu yöntemi nasır iyileşene kadar uygulayın.
Bir soğan dilimini cam bir kaba koyup üstünü kapatacak kadar sirke ekleyin. Kabı bir gün boyunca ılık bir ortamda tutun. Daha sonra soğanı çıkartıp nasırlı bölgeye koyun ve bandaj kullanarak sabitleyin. Geceyi böyle geçirdikten sonra yumuşayan nasırı ponza taşıyla kazıyın. Eğer nasır tek seferde kurumazsa, kuruyana kadar soğan koyma işlemini tekrarlayın.
Yarım dilim bayat ekmeğin için sirkeyle ıslatıp fazla sıvıyı sıkın. Sirkeyle ıslattığınız ekmek içini nasırdan etkilenen bölgeye koyun ve bandaj yardımıyla sabitleyin. Geceyi böyle geçirdikten sonra sabah bandajı söküp etkilenen bölgeyi yıkayın. Eğer nasırınız hala geçmediyse, bu işlemi geçene kadar tekrarlayın.
5-6 adet aspirini su ve sirkeyle karıştırıp macun kıvamına getirin. Elde ettiğiniz karışımı nasırlı bölgeye sürüp bir bandajla sabitleyin. 10 dakika sonra nasır ponza taşıyla kazınacak kadar yumuşamış olacaktır. Eğer nasır yeteri kadar yumuşamış görünmüyorsa, yumuşayana kadar bu işlemi tekrarlayın.
Kapsül halinde satılan vitaminlerden birisini açın ve içindeki sıvıyı yatmadan önce nasırlı bölgeye sürün. Sıvı kuruduktan sonra pamuklu çorap giyip bu şekilde yatın. Nasır kaybolana kadar her gece tekrarlayın.