Yaptırdığı çok sayıdaki okula rağmen bir ilköğretim okulu daha yaptırma sözü veren hayırsever işadamı Mustafa Kırcı, her insanın memlekete yapabileceği en büyük katkının israfı önlemek olduğunu söyledi. Artan ekmekleri kağıda sarıp cebine koyarak daha sonra yediğini anlatan Kırcı, herkesin bir dilim ekmeği artırması durumunda 74 milyon dilimin kurtarılabileceğini ifade etti.
14 yıl önce yaptırtığı Kırcılar Ticaret Meslek Lisesi için Anaokulu, Spor ve Konferans Salonu’nun açılışı Bursa Valisi Şahabettin Harput, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğrenciler ve velilerin katılımı ile açıldı. Açılışta konuşan Vali Harput, hayırsever işadamı Mustafa Kırcı’nın yaptıklarından övgüyle söz etti. Ülkenin geleceğinin iyi yetişmiş, kendi kültürüne bağlı insanların elinde olacağına dikkat çeken Vali Harput, çocuklara şöyle seslendi:
“Sevgili çocuklar kendinizi küçük hedefler içine hapsetmeyin. Deyin ki, ‘bizim hedefimiz Türkiye’de yaşayan insanların mutlu olması değil, yeryüzünün her yerinde Türkiye var olacak’ diyerek çalışacaksınız. O hedefe ulaşmak için de kendimizi daha çok motive edip çalışacağız. Zamanın israfı telafi edilmiyor. Onun için gençlik çağlarını çok iyi değerlendirin.”
Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da Mustafa Kırcı’nın heyecanını paylaştığını belirterek, 14 yıl önce yaptırılan okulun ihtiyaçlarını karşılamak için büyük çaba sarf ettiğini kaydetti. Mustafa Kırcı’dan bir ilköğretim sözü daha istedi.
Milli Eğitim Müdürü’nün ilköğretim okulu talibine arsa bulunması halinde 2-3 okul daha yapabileceğini söyleyerek karşılık veren hayırsever işadamı Mustafa Kırcı, çocuklara anlattıkları ile büyük alkış aldı. Okulların fiziken ve manen doldurularak bilgi üretilmesi gerektiğine işaret eden Mustafa Kırcı, şimdi eğitim gören gençlerinden ileride vali, kaymakam, hayırsever işadamı, bilim adamı çıkacağını ifade etti.
“ARTAN EKMEKLERİ CEBİME KOYUYORUM”
Gençleri bu doğrultuda eğitim almaya davet eden Kırcı, herkesin varlığını devletin varlığına borçlu olduğunu vurguladı. Her insanın memleketine destek olma borcu olduğuna işaret eden Kırcı şunları dile getirdi:
“En önemlisi israfı önleme borcumuz var. Sokakta gördüğümüz, evde yaktığımız bir lambanın söndürülmesi, bir ekmeğin, bir yemeğin atılması, gördüğünüz her israfın önlenmesi, bunlar bir vatandaş olarak ülkeye yapacağımız katkılardır. Düşünün günde 5 milyon ekmek çöpe atılıyor Türkiye’de. Bir taraftan ekmek bulamayanlar var. Bunun yıllık maliyeti 600 milyar lira. Ben şahsen yaptığımı söyleyeyim, yemeği yiyeceğim kadar yarım alıyorum. Ekmeğim biterse kağıda sarıp cebime koyuyorum, evde yiyorum. Yemeğim biterse yanımdakiyle pay ediyorum. Artarsa paket yaptırım evime götürüyorum.”
“MUTLULUK, PARA PUL, GEZMEK TOZMAK DEĞİLDİR”
“Birer dili ekmek artsa, 74 milyon dilim ekmek eder.” diyen Kırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birer kibrit artsa 74 milyon kibrit yapar. Düşünün maddi karşılığını. Bir de bunun manevi hazzı vardır, mutlu olmak vardır. Mutluluk illa paralı olmak, gezmek demek değildir. Mutluluk insanın içindedir. Mutluluk insanın avuç açmayacak kadar parası varsa mutludur. Onun için ben mutluyum. Bana başka bir şey lazım değil. Benim varlığım vatanıma, milletime, devletime armağan olsun, armağan etmek istiyorum. Bir tane değil 2-3 tane okul yaparım.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz