KAYSERİ (İHA) - Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi uzmanları, kanser olan 'Kont' ve şeker hastası 'Çiçek' adlı köpek için seferber oldu.
Kayseri'de emekli Veteriner Teknisyeni Feridun Tuncay'a ait terier cinsi köpeğe diabetik şeker, Mimar Sadık Nakipoğlu'na ait olan Alman kurduna ise Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından kanser teşhisi kondu. Uzmanların hayvanları uyutma teklifini kabul etmeyen hayvanseverler, köpeklerinin sağlığına kavuşması için haftanın 4 günü tedavi için Veteriner Fakültesi'ne geliyor. Veteriner Fakültesi uzmanları ise, şeker hastası 'Çiçek' ve kanserli 'Kont'u' sağlığına kavuşturmak için seferber oldu.
Köpeğinin şeker hastası olduğunu 3 hafta önce öğrendiğini söyleyen Feridun Tuncay, 12 yaşındaki köpeğinin tedavisi için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu, 12 yıldır ayrılmadığı köpeğinin uyutulmasına gönlü razı olmadığı için tedaviyi kabul ettiğini dile getirdi. Tuncay, "Veteriner Fakültesi uzmanları tarafından yapılan tedavi sayesinde Çiçek sağlığına kavuştu. Ancak tedavi hala devam ediyor. Amacımız ölümüne kadar tedavisini sürdürmek" şeklinde konuştu.
Kont adlı Alman köpeğine kanser teşhisi konan Sadık Nakipoğlu da eğitimli Alman kurdu olan Kont'un tedavisinin sürdüğünü, her hafta 3- 4 gün kemoterapi tedavisi için Veteriner Fakültesi'ne geldiğini dile getirdi.
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öznur Atalay, Kont adlı köpeğin boynunda lenf büyümesi tespit edildiğini, kanser teşhisi konan kontun tedaviye cevap verdiğini ve giderek iyileştiğini belirterek, "Bu tür durumlarda dünya literatüründe bulunan 6 aylık bir bakım süresi söz konusu. Biz bu tedaviyi bu süre içerisinde gerçekleştireceğiz. Kont'un sağlığına kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz. Kont da her geçen gün giderek iyileşiyor" dedi
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Vehbi Güneş de, Çiçek adlı terier cinsi köpeğin diabet hastalığı olduğunu, insülün tedavisi ve insülünün hayvanlar üzerinde oluşturduğu yan etkileri ortadan kaldırmak için serum tedavisi uygulandığını belirterek, "Fakültemizde bir çok hayvan hastalığının tedavisi başarıyla yapılmaktadır ancak bu tür tedavilerde hastadan çok hasta yakınlarının gayreti önemlidir. Her iki hastanın yakınları da yılmadan köpeklerinin tedavilerini sürdürüyor" diye konuştu.