YURTHABER

Sakarya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hendek’in iki mahallesi doğal kaynak suyuyla buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından içmesuyu altyapısı inşa edilen Hendek’in Düzce sınırında yer alan Eskibıçkı ve Bıçkıatik Mahallelerinde çalışmaların tamamlandığını açıkladı.Yeni altyapıyla bölgede özellikle yağışlı havalarda yaşanan bulanıklık ve yaz aylarında yaşanan su yetersizliği sorunlarını ortadan kaldırdıklarını belirten Yüce, şehir genelinde içmesuyu altyapısına yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.Bölgenin engebeli yapısını da göz önüne alarak baştan aşağıya yeni bir içmesuyu altyapısı inşa ettiklerini ifade eden Yüce, “Projemiz kapsamında Eskibıçkı Mahallesi’nde yer alan saniyede 10 litre debiye sahip, bölgede bilinen adıyla ‘Şifalı Su’ olarak adlandırılan kaynak suyunu mahallelerimize ulaştırmak için 5 bin 40 metre uzunluğunda son derece sağlam isale hattı inşa ettik.

Hendek’in iki mahallesi doğal kaynak suyuyla buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından içmesuyu altyapısı inşa edilen Hendek’in Düzce sınırında yer alan Eskibıçkı ve Bıçkıatik Mahallelerinde çalışmaların tamamlandığını açıkladı.
Yeni altyapıyla bölgede özellikle yağışlı havalarda yaşanan bulanıklık ve yaz aylarında yaşanan su yetersizliği sorunlarını ortadan kaldırdıklarını belirten Yüce, şehir genelinde içmesuyu altyapısına yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.
Bölgenin engebeli yapısını da göz önüne alarak baştan aşağıya yeni bir içmesuyu altyapısı inşa ettiklerini ifade eden Yüce, “Projemiz kapsamında Eskibıçkı Mahallesi’nde yer alan saniyede 10 litre debiye sahip, bölgede bilinen adıyla ‘Şifalı Su’ olarak adlandırılan kaynak suyunu mahallelerimize ulaştırmak için 5 bin 40 metre uzunluğunda son derece sağlam isale hattı inşa ettik. Her biri 200 metreküp hacme sahip iki yeni depoyu ve iki depolu terfiyi tamamladık. Bölgeye birinci sınıf doğal kaynak suyunu ulaştırarak çok uzun yıllar sorun yaşanmayacak bir içmesuyu altyapısı inşa ettik. SASKİ olarak il sınırlarımızın tamamında etkin bir şekilde çalışmayı ve şehrimizi ileriye taşıyacak yatırımlar hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Hendek’in iki mahallesi doğal kaynak suyuyla buluştu

Hendek’in iki mahallesi doğal kaynak suyuyla buluştu

Hendek’in iki mahallesi doğal kaynak suyuyla buluştu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler