YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Her 'akrabanızım' diyene inanmayın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü'ye el ele verip özellikle yaşlıları hedef alan dolandırıcılara karşı...

Her 'akrabanızım' diyene inanmayın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü'ye el ele verip özellikle yaşlıları hedef alan dolandırıcılara karşı eğitim programı düzenledi. Eğitime katılan yaşlılardan, kendini akrabaları olarak tanıtıp para isteyenlere karşı dikkatli olması istendi.
Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Gençler-Yaşlılar El Ele Projesi katılımcıları ve Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri, eğitim programıyla dolandırıcılardan korunmanın yollarını öğrendi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiri Özgür Arslan, son dönemlerde yaygın olan dolandırıcılık türleri hakkında bilgi verdi. Yaşlılar, yolda karşılarına çıkan ya da kapılarını çalarak kendisini akraba olarak tanıtan kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Son dönemde kontör dolandırıcılığı olarak adlandırılan yöntemin de sıkça uygulandığını belirten Emniyet Amiri Arslan, kendini savcı, polis, asker veya başka bir üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtan kişilerin, telefon ettikleri vatandaşlardan verdikleri hesap numarasına para yatırmasını istediğini dile getirdi. Arslan, polisin hiçbir zaman vatandaştan para istemeyeceğini, gerekli durumlarda kullanmak üzere yeterli ödeneğe sahip olduğunu söyledi. Katılımcı yaşlılar ise başlarına gelen benzer olaylardan örnekler verdi.

YURTDIŞINDAN GELEN TELEFONLARA DİKKAT

Özgür Arslan, dikkat çeken başka bir dolandırıcılık yöntemininse yurtdışından telefon ederek karşılarına çıkan Türk erkeklerinden yardım isteyen kadınlar olduğunu söyledi. Özellikle Bulgaristan kaynaklı bu olayların mağdurları, sadece telefonda görüşerek gönül ilişkisi kurdukları kadınlara Türkiye’ye gelmeleri için para gönderen ama bir süre sonra dolandırıldığını anlayan erkekler. Son dönemde bu olayların artış göstermesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü nezdinde ele alındığını belirten Arslan, Bulgaristan’la yapılan resmî yazışmalardan henüz bir sonuç alınamadığını dile getirdi.

'ŞÜPHECİ DAVRANIN, HERKESE İNANMAYIN'
Yeni neslin daha şüpheci ve sorgulayıcı olduğunu belirten Özgür Arslan, “Yaşlılarımız, yetiştikleri dönemin özellikleri ve aldıkları terbiye nedeniyle kolay hedef oluyor ya da algılama kabiliyetleri zayıflıyor. Bu tür olaylara karşı şüpheci olmak, her sunulanı kabul etmemek lazım. Özellikle kendini kamu görevlisi olarak tanıtanlara kimlik sormak, akraba olarak tanıtanlardan şüphelenilmesi halinde ise yakınlarınızı telefonla arayarak doğrulamak gerekir. Şu an en yoğun yaşanan ve takibinin de çok zor olduğu dolandırıcılık yöntemi, kendini akraba diye tanıtma.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler