Makyajın gücü kadınlar için tartışılmaz. Gözler ise kadınların özellikle makyaj yaparken çok özen gösterdikleri organların başında geliyor. Çekici ve güzel bir yüz için gözler vazgeçilmezken, gözler için de kirpiklerin görünümü çok önemlidir. Kirpiklerin belirginleşmesini ve dolgun olmasını sağlayan rimel, kadınların göz makyajı sırasında kullandığı vazgeçilmez ürünlerin başında yer alıyor.
BİLMENİZ GEREKEN ŞEYLER VAR
Zamansız güzelliğin anahtar parçalarından biri olan rimeller, hem günlük hem de gece makyajında sıklıkla kullanılıyor. Ancak gözleri belirginleştirerek bakışları anında değiştirmesi ve etkileyici bir görüntüye kavuşturması ile hepimizin gönlünü çelen bu mucize makyaj ürünü hakkında püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor.
KİRPİK KAYIPLARINA BİLE NEDEN OLUYOR
Dermatologlara göre rimelin sık kullanımı kirpikleri dökülme noktasına rimellerin bir ya da birçok kişiyle paylaşılması da demodeks adı verilen akarların ortaya çıkmasına neden oluyor. İşte bilmeniz gerekenler.
Her gün rimel sürmek zararlı!
Haftada bir ya da iki kez rimel kullanımının bir zararı yok ancak çok sık rimel kullanmak oldukça zararlı. Bununla birlikte birçok kadın rimel satın alırken son kullanma tarihlerine bakmadan alıyor ve bir rimeli tarihi geçmiş olsa bile oldukça uzun süre kullanıyor.
Dermatolog Dr. Alexis Granite'e göre sürekli rimel kullanmak iltihaplanmaya ve enfeksiyona hatta kirpiklerinizi kaybetme noktasına bile götürüyor.
Alexis, 'uyumadan önce göz makyajını çok iyi bir şekilde yıkamak gerekiyor. Çıkarılamayan herhangi bir ürün gözenekleri tıkayabilir bu da enfeksiyon ve iltihaplanmaya yol açabilir. Göz kapaklarının etrafındaki iltihaplanma da kirpik kaybına neden olabilir' diyor.
Optometrist Ceri Smith-Jaynes de her gün rimel sürmenin ciddi enfeksiyona ve gözyaşı tabakasına (gözümüzün yüzeyini örterek onu ıslak tutan tabaka) zarar verebileceğini söylüyor
Ve ekliyor: 'Genel olarak, göz çevresine uygulanan kozmetikler birkaç dakika içinde göze geçebilir. Bazı maskaralar liflidir ve bu bazı kişilerde tahriş yapar ve gözyaşı kaplamasını bozar. Bu gözyaşı tabakası bozulursa, gözyaşı daha çabuk buharlaşır ve göz kurur, yine tahrişe neden olur. Maskaradaki koruyuculara rağmen, nihayetinde şişenin cildinizde doğal olarak yaşayan bakterilerle kirlenme olasılığı yüksektir. Yapılan bir çalışmada test edilen maskara şişelerinin yüzde 30'unun sadece üç aylık kullanımdan sonra bakteri bulaşmasına sahip olduğunu ortaya çıktı.'