Her yer sözcüğünün doğru yazım biçimini sorgulayan pek çok sayıda insan mevcuttur. Bu sözcüğü, bazıları ayrı olarak yazarken bazıları ise birleşik olarak yazmaktadır. Bundan dolayı çok fazla kafa karışıklığı yaşanır. Türkçeyi kurallara uygun bir şekilde kullanmak isteyen kişiler, sözlüklerde ve internette TDK yazım kurallarını araştırır. Günümüzde güncel yazım sözlüklerine internet üzerinden kolayca ulaşılabilmektedir. Ayrıca, yazım kılavuzlarında en fazla sorgulanan sözcük türlerinin, bitişik ya da ayrı yazılması gerekenler olduğu görülmektedir.
Türkçede iki farklı sözcüğün birleşmesi ile oluşan yeni sözcüklerin doğru yazım biçimleri konusunda çok fazla tereddüt yaşanır. Türkçeyi imla kurallarına uygun bir biçimde kullanmak sosyal ve profesyonel yaşamda oldukça önemlidir. Türk Dil Kurumu, kelimelerin anlamları ve doğru kullanımı konusunda birincil kaynak olarak işlev görür. Her yer TDK tarafından belirlenen dil bilgisi kurallarına göre, ayrı yazılmalıdır. "Her yer" olarak bitişik yazımı Türkçe imla kurallarına aykırıdır.
Türkçede yer alan sözcüklerin mutlaka bir tane doğru kullanımı bulunur. Sözcükleri imla kurallarına aykırı farklı biçimlerde yazmak uygun değildir. Her yer doğru yazılışı TDK tarafından belirtilmiştir. Buna göre "her yer" ayrı olarak yazılması gereken bir sözcüktür. Bu tür sözcüklerin hatalı olarak yazılması, anlam bozulmalarına neden olabilir ve yazıların kalitelerini olumsuz etkileyebilir.
Her yer yazımı TDK tarafından belirtilmiş olan kurallar çerçevesinde yazılmalıdır. TDK tarafından oluşturulan yazım kılavuzlarına göre, her yer doğru yazılışı “her yer” şeklinde olmalıdır. Yazılar yalnızca dil bilgisi kurallarına uygun olarak yazıldığında anlaşılır, net ve etkili bir iletişim kurulur. Her yer sözcüğünün doğru ve hatalı kullanım şekilleri aşağıdaki gibidir: