YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“herkes İçin Sağlık”projesi Kapsamında Konferanslar Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi “Herkes için Sağlık” projesi kapsamında “Afet, afete hazırlık ve afette ilk yardım”...

“herkes İçin Sağlık”projesi Kapsamında Konferanslar Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi “Herkes için Sağlık” projesi kapsamında “Afet, afete hazırlık ve afette ilk yardım” konulu beşinci konferansını, AKM Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirdi. Konferansa konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Kliniği Klinik Şefi Prof. Dr. Yusuf Yürümez, Yrd. Doç. Dr. Murat Yücel, Uzm. Dr. Şebnem Kılıç ve Uzm. Dr. Egemen Küçük katıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, ‘Herkes İçin Sağlık’ projesi kapsamında konferanslar düzenlemeye devam ediyor. “Afet, afete hazırlık ve afette ilk yardım” konulu beşinci konferans, AKM Tiyatro Salonu’nda düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Kliniği Klinik Şefi Prof. Dr. Yusuf Yürümez, Yrd. Doç. Dr. Murat Yücel, Uzm. Dr. Şebnem Kılıç ve Uzm. Dr. Egemen Küçük katıldı. Konferansta konuşan Prof. Dr. Yusuf Yürümez ve Yard. Doç Dr. Murat Yücel, afetin tanımı, doğrudan ve dolaylı etkileri, büyük afet örnekleri, Türkiye’de afet dönemleri, afet anında yapılması gerekenler gibi konulardaki bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Uzman Dr. Şebnem Kılıç, afetin beklenmedik bir olay olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasında, “Afet beklenmedik bir olaydır. Streslidir. Hassas bir konudur herkes ilgilidir. Çok fazla medya baskısı vardır” dedi. Afetin sonuçlarını katılımcılara aktaran Dr. Kılıç, “Afet can ve mal kayıplarına, kalıcı sakatlıklara, altyapı ve şehirleşme hizmetlerindeki yetersizliklere, işsizlik, üretim aksaması ve toplumun sosyo-kültürel açıdan gerilemesi gibi önemli sorunlara yol açmaktadır” diye konuştu.

Afet yönetiminin doğru ve planlı yapılması gerektiğini de ifade eden Dr. Şebnem Kılıç, “Afete hazırlıklı iseniz en kötü afette bile iyi bir yönetim planı ile hasar minimize edilebilir” şeklinde konuştu.

Konferansın diğer konuşmacılarından Uzman Dr. Egemen Küçük ise konuşmasının genelinde, afete hazırlığın kişisel boyutuna değindi. Afet öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri konuşmasında aktaran Dr. Küçük, afet ile mücadelede uluslar arası kaynaklardan halka kadar tüm birey ve kurumların yeri, görevi ve sorumlulukları olduğunun altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler