Kano Rafting Federasyonu Raftingden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Tatoğlu, Türkiye'de raftingin gelişmesinde Muğla ve Antalya'da yapılan turizm aktivitelerinin çok büyük katkısı olduğunu söyledi.
Tatoğlu, Türkiye'de raftingin 2002 yılında federasyon bünyesine alındığını, bu tarihten itibaren bazı illerde rafting yarışmaları yapılmaya başlandığını belirtti. Raftingin daha önceleri sadece Muğla ve Antalya'da turistik amaçlı olarak yapıldığını ifade eden Tatoğlu, "Türkiye'de raftingin gelişmesinde bu turizm aktivitelerinin çok büyük katkısı olmuştur. Bugün Akdeniz Bölgesi'nde turizm sektöründe yılda ortalama 500-600 bin civarında bir kitle rafting yapıyor. Bu da o bölgeye çok önemli bir katkı sağlıyor" dedi.
Raftingin Türkiye'de en fazla Artvin, Erzincan, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Erzurum, Düzce ve Denizli gibi illerde kulüpler vasıtasıyla aktif olarak yapıldığını kaydeden Tatoğlu, şunları söyledi: "Bu illerin dışında ise Antalya, Muğla, Mersin, Kayseri ve Malatya'da da çok aktif olmasa da rafting kulüpleri vardır. Türkiye genelinde faal
olarak 50 rafting kulübü bulunuyor. Raftingde en aktif il ise Rize'dir. Rize küçük bir il olmasına rağmen 22 kulübün rafting branşı bulunmaktadır. Türkiye genelinde bine yakın lisanslı sporcudan 150'ye yakını da Rize'dedir."