HABER

Hibrit eğitim modeli nedir? Hibrit eğitim nasıl yapılacak?

Koronavirüs salgının tüm dünyada pandemiye dönüşmesiyle beraber bulaş hızının azaltılması adına önlemler alındı. İlk önlemler arasında okulların kapatılması ve uzaktan eğitime geçilmesi yer aldı. Mart ayından itibaren devam eden uzaktan eğitim süreci yaz tatilinin araya girmesinin sonrasında 31 Ağustos’ta yeniden başladı.

Hibrit eğitim modeli nedir? Hibrit eğitim nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamaların gölgesinde 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı uzaktan eğitimle ilk zilini çaldı. Veli, öğrenci ve öğretmenler yüz yüze eğitim tarihinin netleşmesini beklerken bir yandan da bakanlık tarafından açıklanan hibrit eğitim modeline adapte olmaya çalıştı. Peki hibrit eğitim modeli ne demek? Hibrit eğitim nedir? İşte detaylar...

“Hibrit ne demek” sorusu yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Geleneksel eğitim modelinin online yöntemlere entegre edilmesi olarak ifade edilen hibrit eğitim modeli için Milli Eğitim Bakanlığı kapsamlı bir çalışma planı oluşturduğunu duyurdu.

Yeni eğitim dönemi için öğretmen, öğrenci ve velilere 31 Ağustos’ta randevu veren Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs pandemisinin gidişatına göre yüz yüze eğitim planını devreye sokacaklarını belirtti. İlk dersi dinlemek için televizyon ve bilgisayarlarının başına geçen öğrenciler okul heyecanını online olarak yaşadı. Yaz tatilinin sona ermesiyle beraber velilerin aklını “2020-2021 yılında hibrit eğitim mi uygulanacak, hibrit eğitimin farkı ne” sorusu kurcalamaya başladı.

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Hibrit eğitim modeli temelde harmanlanmış eğitim şeklini anlatıyor. Karma, karışık anlamları da taşıyan hibrit eğitim geleneksel eğitim modelinin teknolojik materyallerle yeniden düzenlemesidir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan hibrit eğitim modelinde ise koşullara bağlı olarak hemen uzaktan hem de yüz yüze eğitimin birlikte götürülebileceği açıklandı.

HİBRİT EĞİTİM MODELİ NEDİR?

Hibrit eğitim modelinde geleneksel eğitim yöntemleri çevrimiçi materyaller kullanılarak ulaştırılıyor. Televizyon, bilgisayar ve akıllı cihazlar üzerinden oluşturulan EBA platformuyla geleneksel eğitim yöntemleri teknolojiyle destekleniyor. Hibrit öğrenme sürecinde ders anlatımlarının yanı sıra videolu eğitimler, çevrimiçi sınav ve canlı bağlantılar yerini alıyor.

En Çok Aranan Haberler