Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, “Sinemayı ekonomik ve kurumsal süreçler engellememeli, filmin profesyonel oluşunu ekonomi belirlemez.” dedi.
Sinemanın, her bireyin özgürlük alanı olduğunu belirten İrfan Hıdıroğlu, “Sinema, insanların özgürlük alanıdır ve hiçbir şekilde engellenemez. Biz kendi filmimizi 4 bin 500 TL gibi sınırlı bir bütçeyle çektik. Biz öğrencilerimizi cesaretlendiriyoruz. Onlarla gönül birlikteliği yaptık. Gönül birliği olunca biz zor şartlarda ve düşük rakamlarla da iyi filmler çekilebileceğine inanıyoruz.” diye konuştu.
AÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu ve bir grup gönüllü öğrenci tarafından kurulan Delikanlı Gerçekçi Sinema Okulu’nun (DGSO) ikinci filmi gösterime giriyor. Erzurum'da yetişen bir kız çocuğunun hikayesini anlatan ve her izleyenin kendisinden bir parça bulabileceği 'Kar Serçesi' adlı uzun metrajlı film, 12 Mayıs günü 16.30’da AÜ Kültür Merkezi A Salonda izleyicileriyle buluşacak.
Filmin yönetmeni Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, filmin bütün süreçlerinde eğitim amacının güdüldüğünü ve çekimlerin tamamının Erzurum’da gerçekleştirildiğini söyledi. Hıdıroğlu, filmin 4 bin 500 TL gibi sınırlı bir bütçeyle çekildiğini belirterek, “İki yıl içinde gerçekleştirdiğimiz ikinci uzun metrajlı film. 'Büyük Usta' adlı ilk filmin gösterime girmesinden kısa bir süre sonra çalışmalarına başladık ve 15'i teknik ekip olmak üzere yaklaşık 40 kişi geceli gündüzlü çalıştı. 7 aylık emek sonucunda ortaya çıkan 120 dakikalık filmin hazırlık aşaması 2 ay, çekimleri 3 ay ve kurgusu 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz