HABER

Holding cezaevi

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda cezalarını çeken 350 hükümlü, 22 iş kolunda çalışarak üretim yapıyor.

Holding cezaevi
Kent merkezindeki 8 bin dönüm arazi üzerine kurulu olan Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlüleri meslek sahibi yapmak için başlatılan uygulamada mobilya atölyesi, demir atölyesi, et kombinası açıldı. Ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık da yapılırken gül, elma ve ceviz bahçeleri de kuruldu.
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/150-hukumluye-kadar-istihdam-/12020/1694619)
Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Murat Yılmaz, atölye ve bahçelerde cezaevinde bulunan 350 hükümlünün çalıştığını, Türkiye genelindeki birçok ceza infaz kurumu ve resmi kurumların ihtiyacının karşıladığını söyledi. Murat Yılmaz, burada çalışan hükümlülerin işsiz olarak kuruma geldiğini, hükümlülere istihdamı sağlanarak mesleki eğitimler yönünden, eğitimler verilip dışarı çıktıklarında rahatlıkla iş bulma imkanının sağlandığını kaydetti. Yılmaz, "Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda 22 iş kolunda faaliyet göstermekte olup bunların başında tarım, hayvancılık, mobilya atölyesi, demir atölyesi, kesimhane, terzihane ve döşeme atölyeleri gelmektedir. Bu atölyelerimizde kesimhane bölümünde ortalama 100, mobilya atölyesinde 50, demir atölyesinde 50, ziraat ve hayvancılık kollarında 150 hükümlüye kadar istihdam sağlanmaktadır. Burada çalışan hükümlülerimizin işsiz olarak kurumumuza gelen hükümlüler istihdamı sağlanarak mesleki eğitimler yönünden, eğitimler verilip dışarı çıktıklarında rahatlıkla iş bulma imkanları sağlanmaktadır. Duran hükümlülerimizin de eğitim ve öğretim yönünden de yeterli okuma yazmayı bilmedikleri takdirde okuma yazma eğitimi; üniversite, ilk, orta ve lise eğitimlerine devam etmek istedikleri takdirde özgün ve yaygın olarak eğitimleri verilmektedir" dedi.
Hükümlülerin belli bir ücret ve herhangi bir olumsuzluğa karşı sigorta girişlerinin yapıldığını anlatan Murat Yılmaz, "Kurumlarımızda hükümlülerimizle birlikte yapılan bu üretimler özellikle mobilya demir atölyelerinde Türkiye genelinde adliye ve ceza infaz kurumlarının tefrişatında kullanılmaktadır. Kesimhane bölümlerinde yine Türkiye geneli tüm ceza infaz kurumları ve birçok resmi kurumun et ihtiyacını karşılamaktayız. Mevcutta kurulan kesimhanenin hem Niğde açısından köylünün yetiştirmiş olduğu buzağıları alarak yetiştirmek, gerekse kendi besimizi yaparak hem Niğde ve çevresine hem de hükümlü istihdamı açısından kurumumuza yarar sağlamaktadır" diye konuştu.
Hayvancılık ve sanayi ürünlerinin yanında tarımsal alanda da hükümlü istihdamı olduğunu belirten Murat Yılmaz, şunları söyledi: "Ayrıca kurumumuzda 117 dekar alanda bodur elma bahçesi mevcut olup 250 dönümlük alanda da ceviz bahçesi çalışması yapılmaktadır. Zirai anlamda kendi besimiz anlamında kaba yemimizi de kendimiz üretmekteyiz. 500 dekar alanda da hayvan yemi olarak mısır, yonca ve benzeri ürün yetiştiriyoruz."
[**Niğde haber **](https://www.mynet.com/nigde) | [****](https://www.mynet.com/nigde)

En Çok Aranan Haberler