YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Honda, Formula 1’e Geri Dönüyor

Honda, 2015 yarış sezonunda İngiltere merkezli McLaren takımı ile yeniden FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda...

Honda, Formula 1’e Geri Dönüyor

Honda, 2015 yarış sezonunda İngiltere merkezli McLaren takımı ile yeniden FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda yerini almaya hazırlandığını açıkladı.

Honda, McLaren ile yaptığı ortaklıkla Formula 1’e 2015 yarış sezonunda geri döneceğini açıkladı. Bu ortaklıkta McLaren, aracın şasisinin geliştirilmesi ve üretimini üstlenirken, Honda’nın motor ve güç dönüşüm ekipmanlarının geliştirilmesi ve üretiminden sorumlu olacağı açıklandı.

Honda Motor Co. Ltd. Başkan ve CEO’su Takanobu Ito, “Honda, kuruluşundan bu yana yarışların heyecanıyla büyüyen bir şirket oldu. Dünyanın en prestijli otomobil yarışlarına katılarak teknolojilerimizi ve çalışanlarımızı geliştirme konusunda uzun bir tarihe sahibiz. Çevreciliğe odaklı yeni Formula 1 düzenlemeleri bize gelişmiş teknolojiler üretme konusunda daha da ilham verdi ve bu katılım kararımızı destekledi. FIA’nın bu zorlu ama bir o kadar da heyecan verici yeni düzenlemeleri, çevreci teknoloji geliştirmeye odaklanmış üreticiler için oldukça çekici.” dedi.

McLaren Grup Limited CEO’su Martin Whitmarsh ise ortaklıkla ilgili olarak şunları söyledi: “McLaren ve Honda isimleri Formula 1’de kazandıkları başarılar göz önünde bulundurulduğunda eşanlamlıdır ve geçmişteki ortak başarılarımız her iki firmanın da çalışanlarının omuzlarında taşınmaktadır. Bu başarılar, tutkunun ve azmin işaretidir.”

Formula 1 Grubu CEO’su Bernie Ecclestone da “Honda’yı tekrar Formula 1 yarışlarında görmek büyük bir zevk, Honda’nın motor teknolojileri ve motorsporlarındaki tutkuları, onları Formula 1 ‘de ciddi bir rakip haline getiriyor.” ifadelerini kullandı.

Honda, Formula 1’e Geri Dönüyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler