YEMEK

Hormonlu Meyve Ve Sebzeleri Nasıl Tanırsınız?

Bu küçük ipuçlarıyla hormonlu meyve ve sebzelerden uzak durmak mümkün.

Hormonlu Meyve Ve Sebzeleri Nasıl Tanırsınız?

Domates

Doğaya aykırı olarak dört mevsim boyunca bulabildiğimiz domates, en çok hormon kullanılan yiyeceklerden biri. Kesildiğinde ortasında beyaz ve sert bir kısım varsa ve içi fazlaca boşsa uzak durmanız iyi olur. Ucunda sivri bir çıkıntı bulunan ve garip şekillere sahip domateslerden de şüphe duymanız gerekli.


Biber

Çekirdek etrafı olması gerektiğinden daha boşsa ve etli kısmında beyaz ve sert bir doku varsa hormondan şüphelenmek gereklidir. Aşırı büyük ve etli biberlerde sizi hormon konusunda şüphelendirmeli.


Salatalık

Birbirine yapışık veya iki ucu arasında orantısızlık bulunan, görüntüsü çirkin ve içinde süngerimsi bir hal almış ise hormonlu olma olasılığı fazladır.


Patlıcan

Hormonlu bir patlıcanın şekli bozuk olurken kenarlarında da garip şişkinlikler görülür. İçi kof olan ve içi içe geçmiş şekilde yapışıklıklar görülen patlıcandan uzak durmak çok da yanlış olmaz.


Patates

Birbirine yapışık yumrulardan oluşan patatesin içinde kararmalar da görülüyorsa hormonlu olma olasılığı yüksektir.


Çilek

Aşırı büyüklüklere sahip olan ve çirkin görünüşlü çileklerin içinde boşluklarda görülüyorsa hormon kullanılmış olması muhtemeldir.


Elma, Portakal ve Armut

Meyvelerin dış yüzeylerinde kabarcıklar, anormal şekilsizlikler ve olağan dışı renkler fark edildiğinde şüphelenmek gerekir. Yenildiğinde alışılmış tadın alınmaması da hormonlu ürünlerle karşı karşıya keldığınızın göstergesi olabilir.

En Çok Aranan Haberler