Türkçe, dünyadaki en zengin kelime hazinesine sahip olan diller arasında yer alır. Bu durumun nedeni olarak farklı dillerden kelimeleri kabul etmesi ve bu kelimeleri zamanla eklerle ya da söyleniş biçimleri ile değişikliğe uğratarak Türkçeleştirilmesi kabul edilmiştir. Bir başka neden olarak da birden fazla kelimenin bir araya gelerek oluşturduğu birleşik türde kelimelerin çokluğu gösterilir.
Yazımında en sık hata yapılan kelime türü birleşik türde kelimelerdir. Türk Dil Kurumu, hoşsohbet kelimesi için sıfat türünde tek bir tanım yapmıştır. Türkçede güzel ve tatlı olarak kabul edilen şekilde konuşan kişilere hoşsohbet denir. Bu kelime dilimize Farsça ve Arapça dilinden gelmiştir. Farsçadaki "hoş" ve Arapçadaki "şuhbet” kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşturulmuş bir kelimedir. Dilimize girmiş ve zamanla dönüşüm geçirerek hoşsohbet halini almıştır.
Hoşsohbet TDK (Türk Dil Kurumu) resmi internet sayfasına göre bitişik olarak yazılması gereken bir kelimedir. Bu kelimenin ayrı olarak yazılması yazım yanlışı kabul edilmiştir. Türkçe yazım kurallarına uygun olarak yazılması için bitişik yazılmalıdır. Türkçe yazım kuralları bitişik yazılması gereken ve ayrı yazılması gereken birleşik türde kelimeler için bazı kurallar geliştirmiştir. Bu kurallara uyulmaması halinde yazım yanlışı yapılmış olur.
Hoşsohbet yazımı bitişik olması gereken bir kelimedir. Türkçe yazım kuralları doğrultusunda hoşsohbet doğru yazılışı ayrı olursa yazım hatası kabul edilir. Ayrı ya da bitişik yazılması gereken kelimeler kurallara bağlıdır. Bu kurallara göre birleşik kelimelerin bitişik yazılması gereken bazı durumlar şunlardır: