HABER

Hostes nasıl olunur? Hosteslik şartları nelerdir?

Kariyer planlarken seçilen mesleği çok iyi belirlemek gerekir. Kişilerin yetenekleri, ilgi alanları, alacakları eğitimin süresi ya da içeriği gibi birçok belirleyici unsur kariyerin şekillenmesinde önemli noktalardır. Hostes olmak da belli şartları olan, alınması gereken bazı eğitimler bulunan ve kişilerin bazı özelliklerine ya da yeteneklerine bağlı olarak seçilmesi gereken meslekler arasında yer alır.

Hostes nasıl olunur? Hosteslik şartları nelerdir?

Her mesleğin kendine göre bazı şartları ve bu mesleği seçmeyi düşünenlerde olmasını zorunlu kılan bazı özellikleri vardır. Hem kadınlar hem de erkekler tarafından sık olarak tercih edilen mesleklerden biri de hostesliktir. Hostes olmak isteyen kişiler, bu mesleği yapan kişilerin aldıkları maaşlar ya da seyahat gibi imkanları nedeni ile bu mesleği tercih etmiş olabilirler. Ancak tüm mesleklerde olduğu gibi bu meslekte de kariyer planlarını bu meslek üzerine yapan kişilerde olması beklenen bazı özellikler bulunur.

Hostes nasıl olunur?

Hostes olmak isteyen bir kişi öncelikle en az lise eğitimini tamamlamış olmalıdır. Eğitim kriterinin dışında bir diğer kriter de kişilerin boy ve kilo özeliklerinin hosteslik için uygun olmasıdır. Ayrıca alınması gereken bazı eğitimlerin tamamlanmış olması da önemli bir başka kriterdir. Bu mesleği seçmek isteyen kişiler, öncelikli olarak mesleğin gerektirdiği tüm özelliklere sahip olmalıdır ve belirtilen şartları yerine getirmelidir. Gerekli şartlar yerine getirildikten sonraki adım ise hava yolu şirketlerine başvuruda bulunulmalıdır. Belli mülakatları başarı ile geçen kişiler hostes olabilir.

Hosteslik şartları nelerdir?

Uçaklarda yolculara içecek, yiyecek ve karşılama gibi hizmetler sunan kişiler hostes olarak anılır. Hostesler uçak yolcularına oturacakları yerler, el bagajlarını koyabilecekleri yerler gibi konularda yardımcı olmakla yükümlüdür. Ancak hostes olmak isteyen kişilerde aranan bazı şartlar vardır. Bu şartlar şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmak
  • En az 18 yaşında olmak
  • En az lise mezuniyetine sahip olmak
  • Sağlık muayenesinden geçmiş olmak
  • Tercih olarak Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü’nden mezuniyeti bulunmak
  • Uçuş için herhangi bir engel olabilecek hastalıkları bulunmamak
  • İyi bir seviyede İngilizce konuşabilmek ve anlayabilmek
  • Belli bir boy standartında olmak (Kadınlar için: 1.60 cm – 1.80cm arası, erkekler için 1,70cm – 1,80 cm boy)
  • Eğer dövme, yanık ya da yara izi veya piercing varsa bunların üniforma giyildiği zaman görünmüyor olması
  • Yazılı ve sözlü mülakatı başarıyla geçebilmek
  • Yaklaşık olarak iki ay süren bir kabin memuru temel eğitimine katılmış olmak

Hosteslik için dil şart mı?

Hostes olabilmek için gerekli eğitimlerin alınmış olması gerekir. Bu meslek için gerekli olan bir diğer şart ise belli bir boyda olmaktır. Belirtilen boy standardı erkekler için farklı kadınlar için farklı olarak belirlenmiştir. Fiziksel gerekliliklerin ve belli eğitimlerden geçmiş olmanın dışında bir gereklilik de yabancı dildir. Hostes olmak isteyen kişilerin en az iyi seviyede İngilizce konuşabiliyor ve anlayabiliyor olması gerekir. Bu gereklilik yolcularla anlaşabilmek ve eksiksiz hizmet verebilmek içindir.

Hostes olmak için hangi bölümü okumalıyım?

Bir kişi hostes olmak istiyorsa belli bir eğitim seviyesinde olmalıdır. En az lise mezuniyeti bulunan kişiler eğer diğer gereklilikleri de yerine getiriyorlarsa hostes olmak için başvuruda bulunabilirler. Hostes olmak isteyen kişilerin tercihen üniversitelerdeki iki yıl süresi olan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri adındaki ön lisans programından mezun olmaları önemlidir. Bu eğitim dışında başvurdukları kava yolu şirketinin zorunlu kıldığı eğitimlere de katılması gerekir.

Hostes olmak için boy kaç olmalıdır?

Diğer birçok meslek gibi hosteslik mesleği için de gerekli bazı şartlar vardır. Hosteslik için gerekli şartların arasında boy ve kilo standardı da bulunur. Ancak boy ve kilo standardı kadınlar ve erkekler için ayrı ayrıdır. Kadınlar için hosteslikte aranan boy şartı 1.60 – 1,80 cm arasındadır. Kilo standardı ise kadınlar için 45-67 kilo olarak belirlenmiştir. Ancak bu standartlar erkeklerde 1.70 cm – 1.90 cm boy ve en az 60 kg en çok 85 kilo olarak belirtilmiştir.

Hosteslikte kilo sınırı var mı?

Hostes, kabin memuru olabilmek için hem kadın adaylarda hem de erkek adaylarda bazı şartlar aranır. Öncelikli şartlardan biri de fiziksel özelliklerdir. Bu mesleği seçmek isteyen adayların uçağın içinde güvenli bir şekilde çalışabilmeleri var olan fiziksel özelliklerine bağlı görülmüştür. Bu şartlar doğrultusunda kilosu en az 45 en çok 67 olmayan kadınlar ve kilosu en az 60 kg en çok 85 kg olmayan erkek adayların hostes olabilmeleri ya da hostes olarak bir hava yolu firmasına başvuru yapabilmeleri mümkün değildir.

158 ile hostes olunur mu?

Hosteslik için başvuru yapacak olan adayların öncelikli olarak belirtilen resmi standartlara göre bir boya ve kiloya sahip olmaları gerekir. Bu zorunluluk uçak içinde güvenli bir şekilde çalışabilmelerini sağlayabilmek adına koyulmuştur. 1.58 boyunda kadın bir hostes adayı kadınlar için belirlenen boy standardı en az 1.60 cm erkekler için belirlenen boy standardı ise en az 1.70cm’den başladığı için 1.58 cm boyunda bir kadın ya da erkek aday hostes olamaz.

En erken kaç yaşında hostes olunur?

Hostes olmak için başvuru yapan kişilerde aranan kriterlerden arasında fiziksel kriterler de bulunur. Kişisel özelliklere göre yapılabilen hosteslik mesleği için belirlenen standart yaş, boy ve kilo gibi şartlar vardır. Bu şartlara göre en az on sekiz yaşında olan bir kişi hosteslik için gerekli olduğu belirtilen diğer koşulları da yerine getirerek hostes olabilir. Boy ve kilo gibi özellikler kadın ve erkekler için farklıdır ancak yaş standardı herkes için aynıdır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler