Bahar mevsiminin gelmesi, aynı zamanda birçok hastalığa da davetiye çıkartıyor. Mevsim geçişleri insan metabolizmasında bazı değişikliklere sebep olduğu gibi birçoğu kişide yorgunluk belirtilerine ve hatta ruhsal sıkıntılara yol açabiliyor. Kas, omuz, sırt ve boyun ağrıları yine baharın gelişiyle artıyor. Yorgunlukla birlikte konsantrasyon bozukluğu, aşırı sinirlilik, hafıza zayıflaması ve uyku bozuklukları görülebiliyor.
Tüm bu hastalıklar baharla birlikte etkisini göstermeye başlarken; beslenme ve ortam şartlarına dikkat ederek sağlığın korunması çok daha önemli bir hale geliyor. Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen tavuk suyu da, sağlığın korunması açısında önemli bir destek unsurunu teşkil ediyor. Tavuk suyu, vücuttaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için elzem olan aminoasit açısından çok zengin bir besin olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda içerisinde bulunan B3, B6 ve B5 vitaminleri deri, saç ve bağışıklık sistemine katkısıyla biliniyor. Haşlanarak tüketilmek istenen tavuk etlerindeki bu B5 ve B6 vitaminleri, pişirme suyuna geçiyor ve bu su besin değeri açısından zengin bir hale geliyor.
Tavuk suyu; sinüslerin açılmasını sağlamaktan, eklem ağrılarını hafifletip vücut kırgınlığını geçirmeye kadar birçok şifalı özelliğe sahip. (İHA)