YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hz Ali'yi Sevenler Aynı Iftar Sofrasında Buluştu

Alevi inancına mensup vatandaşlara yönelik faaliyet gösteren Kerrrariye Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği düzenlediği ‘iftar’...

Alevi inancına mensup vatandaşlara yönelik faaliyet gösteren Kerrrariye Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği düzenlediği ‘iftar’ ile anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Seyhan Oteli’nde düzenlenen ve toplumun değişik kesimlerinden temsilcilerin katıldığı programda ‘dayanışma ve kardeşlik’ çağrısı yapıldı. Farklılıkların ayrılık sebebi değil; birer zenginlik unsuru olduğunun altı çizildi.

Alevi dedesinin duası ile başlayan gecede Vali Hüseyin Avni Coş, Türk toplumunun en büyük sermayesinin ‘birlik, beraberlik; dayanışma ve paylaşma’ gibi yüksek insani değerler olduğuna dikkat çekti. Geçmişten günümüze insanların ‘araştırmadan, değerlendirmeden; önyargı ve heyecanlarla’ hareket ettiği anlarda telafisi imkânsız sonuçların ortaya çıktığını vurgulayan Coş, bugüne kadar bu konuda yaşanan olumsuz örnekleri hatırlattı. Coş, “İçinde bulunduğumuz mübarek ayın bereketiyle bizlerin eski yanlışlıklardan ibret almamız gerekir. Bu kötü tabloların bir daha tekerrür etmemesi için birbirimize olan saygı ve sevgimizi her daim canlı tutmamız lazım. Bu duyguları sadece Ramazan ayında değil, bütün ay ve yıllara yayıp, güçlü kılmalıyız.” dedi.

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu’da bütün kesimlerin ‘tanış’ olması için bu sofranın kurulduğunu belirtti. Herkesin yanlış bilgi ve önyargılarını bir kenara bırakmasını tavsiye eden Hortoğlu, ülkenin ‘sevgi, saygı ve kardeşlik’ gibi hasletlere ihtiyaç duyduğunu anlattı. Farklı inançlardaki insanların bin yıldan bu yana Anadolu coğrafyasında ‘kardeşçe’ yaşadığını ifade eden Hortoğlu, “Gidecek başka yerimiz yok. Allahımız, Peygamberimiz, vatanımız, kederlerimiz, mezarlıklarımız bir…Gelecekte yaşama arzumuz; ayrılığımız gayrlığımız yok, aslında. Çok ortak yönlerimiz var. İttifak içinde olduğumuz alanlar gibi bazı farklı yönlerimiz de olabilir. Bunların hayatın olağan akışı içinde normal şeyleridir. Biz bir sofra kuruyoruz. Bu sofrada daha çok muhabbet ve dostluk, inançlara saygı ve sevgi olsun istiyoruz. Bu sofraları öyle büyütmeliyiz ki ülkede herkes kendisine oturabilecek bir yer bulmalı. Yaşam tarzlarımızı, kendi doğrularımızı kimseye dayatmadan… Ancak o zaman hayatımızı cennete çevirmiş olacağız.” diye konuştu.

SOFRALARIMIZ GİBİ GÖNÜLLERİMİZİ DE AÇALIM

“Aleviliğimiz, Bektaşiliğimiz de; Hanefiliğimiz Şafiliğimiz de; aslında bütün Müslümanlar da güzel” diye konuşan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri’de ehli beyt sevgisi konusunda derinlikli bir sunum yaptı. Eğri, şöyle devam etti: “Ama birileri bizleri kimi zaman birbirimize çirkin göstermiş. Ne olur bizi olduğumuzdan farklı gösterenlere aldanmayalım. Soframızı açtığımız gibi gönüllerimizi de birbirimize açalım. Tanış olalım; sevelim, sevilelim; dünya kimseye kalmaz. Hünkar Hacı Bektaşi Veli’nin ve Mevlana’nın birbirlerine baktığı gibi, bakalım. O zaman aramızda hiçbir problem kalmaz. O zaman Hüseyinler şehit olmayacak; Kahramanmaraşlar, Sivaslar, Çorumlar yaşanmayacak. O zaman Adıyaman’da Malatya’da bizi birbirimize düşürmek isteyen provokatörlerin ellerindeki tuzaklar akim kalacak.”

Kerrrariye Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kıyga ise amaçlarını Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım.” dizeleriyle özetledi. Dernek olarak sosyal ve kültürel etkinliklerin yanında eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için de çalışmalarda bulunacaklarını bildiren Kıyga, dünyanın ve ülkenin ihtiyaç duyduğu huzur ortamının sağlanması için “Farklı yollardan aynı kapıya varılacağını anlatmak” istediklerini sözlerine ekledi.

Tunceliler Dernek Başkanı Yılmaz Zeroğlu, Ehli Beyt inancına bağlı bireyler olarak gelecekteki süreci daha geniş ve anlamlı bir biçimde şekillendirmekten yana olduklarını söyledi. Ülkede birlik ve beraberliğin yakalanmasında herkese görevler düştüğüne değinen Zeroğlu, “Tekrar bu birlikteliği kurabilmeliyiz. Evet buradaki akil insanlar ve Mustafa Kemaller var oldukça, bunu başarabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Mehmet Sabahşen ise ‘başlangıç’ kabul ettiği bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını istedi. İşadamı Vedat Kayhalar da “Allah bizi Müslüman olarak yaratmış. Bundan daha büyük şeref yok. Ama alt kimlik olarak Kerrari olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Müzik öğretmeni Aygün Zengin’in bağlaması ve söylediği türkülerle renk kattığı organizasyona İl Müftüsü Arif Gökçe, İl Özel Genel Sekreteri Mehmet Zeki Koçbeber, işadamları ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler