Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı İbriktepe beldesinde belediyenin köpek katliamı yaptığı iddia edildi. Yapılan kazıda 5 köpek ölüsü bulundu.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcisi Tülay Kahveci, vatandaşların köpeklerinin belediye çalışanları tarafından öldürüldüğü iddiaları üzerine, bölgede yapılan kazıda 5 köpeğin öldürülerek gömüldüğünün ortaya çıktığını söyledi. Kahveci, vatandaşların yaptığı şikayetler üzerine belde çöplüğünde jandarma nezaretinde alınan izinle kazı yapıldığını ifade ederek şöyle konuştu: “Vatandaşlar belediye ekipleri tarafından 3 günden bu yana sahipli ve sahipsiz köpeklerin öldürülerek belde çöplüğüne gömüldüğü iddiasında bulundular. Biz de aldığımız izinle anılan yerde kepçe ile kazı yaptırdık. Kazılan iki ayrı yerde 5 köpek ölüsüne rastladık. Köpekleri öldürülen vatandaşlar jandarmaya suç duyurusunda bulundu.”
BELEDİYE BAŞKANI GÖREN: İDDİALAR ASILSIZ
İbriktepe Belediye Başkanı Galip Gören, köpeklerin katledilmediğini söyledi.
Gören, çevre ilçelerden ve köylerden vatandaşların köpek yavrularını belde sınırları yakınlarına bıraktıklarını ve bunların hızla çoğalarak çocuklara zarar verir hale geldiklerini belirtti. Vatandaşların bu konuda belediyeye şikayetle bulunduklarını belirten Gören şunları söyledi: “Biz köpekleri iğne ile uyuşturup İpsala’da köpek barınağına gönderiyoruz. Ancak öldürüldüğü iddia edilen 5 köpekten 2 tanesi uyuzdu. Köpekler iğneden ölmüş olabilir. Bu isteyerek yaptığımız bir şey değil. Katliam diye bir şey söz konusu değil.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz