Türkçe dil yapısı, eğitim sürecinde öğrenilmeye başlar ve bu süreç hayatın geri kalanında da devam eder. Günümüzde imla kurallarına uymaya özen gösteren kişiler, internet üzerinde kolaylıkla yazım kuralları konusunda araştırma yapabilmektedir. Türkçe yazım kuralları konusunda faydalanılabilecek birçok kaynak site bulunur. Birincil kaynak olarak nitelendirilen Türk Dil Kurumu (TDK), güncel sözlükleri ile resmî internet sitesinde hizmet vermektedir. Sorgulama ekranında en çok aratılan sözcükler bitişik ya da ayrı yazılması gerekenlerdir. Birleşik yapıdaki kelimelerin nasıl yazılacağına birtakım kurallar çerçevesinde TDK tarafından karar verilmiştir. İç savaş sözcüğü de nasıl yazılacağı sorgulanan sözcükler arasında yer almaktadır.
İç savaş TDK sözlüklerindeki anlamı, ‘Bir ülke içinde çıkan savaş; iç harp, dâhilî harp’ olarak ifade edilir. İç savaş, iki farklı anlamı bulunan sözcüklerin birleşmesi ile oluşur. Buna göre, "iç" ve "savaş" sözcüklerinin birleşmesiyle oluşan bu yeni kelime birleşik yapılı bir kelimedir. Birleşik kelimelerin birçoğunda olduğu gibi iç savaş yazımı da sıklıkla sorgulanan sözcükler arasındadır. Bu noktada iç savaş bitişik mi yazılır sorusunun yanıtı aranır. Birleşik kelimelerin doğru yazım şekillerini TDK belirler. Bu sözcüğün nasıl yazılması gerektiğini merak eden kişiler, TDK sözlüklerinde kelimeyi sorgulamaktadır. İç savaş sözcüğü TDK kurallarına göre ayrı yazılması gereken bir kelime olarak kabul edilir.
Sözlü iletişimde olduğu gibi yazılı dil sırasında da anlamlı bir iletişim kurmak oldukça önemlidir. Dil kuralları ihlal edildiğinde yazılarını kalitesi düşer ve anlamı bir iletişim gerçekleşmez. Bu sebeple dil bilgisi kuralları mutlaka bilinmelidir. Türkçenin doğru kullanılması ve korunması için Türk Dil Kurumunun yayımladığı Türkçe sözlük dikkatlice incelenmelidir. Bu sayede iç savaş gibi birleşik sözcüklerin doğru yazım biçimleri hakkında bilgi edinilebilir. İç savaş sözcüğünün bitişik olarak yazılması hatalı bir kullanım biçimidir. İç savaş ayrı mı yazılır sorusuna yanıt olarak, doğru kullanım biçimi aşağıdaki gibidir: