İçişleri Bakanlığı'nın çeşitli illerdeki nüfus müdürlüklerinde görevlendirilmek üzere açtığı büro personeli alımı ilanına başvuranların beklediği an geldi. Bugün yapılan açıklama ile nüfus müdürlüklerine sözleşmeli memur alımı sınavına başvuru sonuçları ilan edildi. Siz de ilana başvuru yaptıysanız aşağıdaki bağlantılar ile sınava katılmaya hak kazanıp kazanıp kazanmadığını öğrenebilirsiniz İçişleri sözlü sınava katılmaya hak kazananları önlisans ve lisans olmak üzere iki liste ile açıkladı. Sıra geldi sözlü sınava girişe...
GİRİŞ (SÖZLÜ) SINAVINA ÖNLİSANS DÜZEYİNDE KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLARA AİT LİSTE
GİRİŞ (SÖZLÜ) SINAVINA LİSANS DÜZEYİNDE KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLARA AİT LİSTE
SÖZLÜ SINAV İÇİN GEREKLİ BELGELER
Bakanlığın açıklamasına göre sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar belgelerini 26-30 Mayıs tarihlerinde bulundukları ilin Valilik İl Yazı İşleri Müdürlüklerine teslim edecekler. Başvuru belgeleri 27 Mayıs Cumartesi ve 28 Mayıs Pazar günleri ise İl Yazı İşleri Müdürlüklerinden teslim edilebilecek.
SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN NEREDE YAPILACAK?
Nüfus Müdürlüklerine sözleşmeli personel alımı için yapılacak sözlü sınav 3 Temmuz 2017 Pazartesi yapılacak. Sınav yerleri de adaylara 8 Haziran'da İçişleri Bakanlığının internet sitesinden duyurulacak.
SÖZLÜ SINAVDA NELER SORULACAK?
Tabii personel alımı sınavı için heyecanla bekleyen adayların aklını meşgul eden diğer bir konu da sınavda sorulacak sorular. Bakanlığın yayımladığı ilanın detaylarına göre sözlü sınavda Genel Yetenek, Genel Kültür, Anayasa, İdare Hukuku, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile İçişleri Bakanlığının görev alanına giren konular sorulacak.
SÖZLÜ SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?
Sözlü sınava giren sözleşmeli personel/memur adaylarının sınav performansı belli kriterlere göre puanlanacak. Bakanlığın verdiği detaylara göre puanlama şu şekilde olacak:
Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, Bölgesel Sınav Komisyonunun her bir üyesi tarafından;
a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan) ,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),
d) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, konularında (10 puan), olmak üzere 100 tam
puan üzerinden değerlendirilir.
Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların Giriş (Sözlü) Sınav puanı tespit edilir. Giriş(Sözlü) Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır.
SÖZLEŞMELİ PERSONEL NE KADAR ÜCRET ALACAK?
Bakanlığın yayımladığı ilanın detaylarına göre sözleşmeli personel (büro) brüt 2158 TL maaş alacak.