YURTHABER

Iğdır
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Iğdır'da 5 Bin Kedi Ve Köpek Aşılandı

Iğdır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eraslan, "2012 yılı içerisinde 5 bin kedi ve köpeğe koruyucu kuduz aşısı yaptık"

Iğdır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eraslan, "2012 yılı içerisinde 5 bin kedi ve köpeğe koruyucu kuduz aşısı yaptık" dedi.

Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde sahipli ve sahipsiz 5 bin kedi ve köpeğe koruyucu kuduz aşısı yaptıklarını belirtti.

Veteriner hekimlerinin il genelini dolaşarak kedi ve köpeklere kuduz aşısı yaptığını ifade eden Eraslan, "Kuduz, hayvanların salyasında bulunur ve genellikle ısırma suretiyle bulaşır. Enfekte hayvanların salyalarıyla çevreye yayılır. Köpeklerde salya klinik belirtilerin başlangıcından 5 gün önceye kadar virüs ihtiva eder" dedi.

Bu hastalığın hayvanlardan insanlara bulaşan bir hastalık olduğunu belirten Eraslan, "Hayvan evcilse fark edilen huy değişmeleri ve alışılmış hareketleri yapmaz. Garip davranışlar içerisine girer. Ot, tahta, kumaş, ve benzeri şeyleri yemeye çalışır. Işıktan uzak ve sessiz yerlere gider, çeşitli hayallere dalar. 4-5 gün içerisinde felçler geçirerek ölür" ifadelerini kullandı.

Hastalıklı bir hayvanla temas eden kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini vurgulayan Eraslan, vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler