HABER

İhraç edilen jandarma listesi açıklandı! Jandarma ihraç listesi Resmi Gazete'de

Jandarma ihraç listesi yayınlandı. 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Jandarma ihraç listesi ile 403 personel görevden uzaklaştırıldı. Tam listeye haberimizden ulaşabilirsiniz.

İhraç edilen jandarma listesi açıklandı! Jandarma ihraç listesi Resmi Gazete'de

15 Temmuz kalkışması sonrasında başlatılan operasyonlar devam ediyor. Tüm kurumlarda Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar sürerken, Jandarma ihraç listesi de 22 Kasım tarihli T.C. Resmi Gazete'de yayımlandı. 28896 sayılı T.C. Resmi Gazete'de sadece Jandarma ihraç listesi değil, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri gibi pek çok kurumdan ihraç edilen isimlerin listeleri ile yeniden göreve dönen personeller de duyuruldu. Ayrıca kapatılan ve yeniden açılan dernekler de duyuruldu. Jandarma ihraç listesi ve diğer detayları haberimizde bulabilirsiniz.

JANDARMA İHRAÇ EDİLENLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Bugünün tarihini taşıyan Resmi Gazete ile TSK, Emniyet ve Jandarma ihraç listesi açıklandı. Buna göre en fazla ihraç TSK'da oldu. Toplamda 1988 personel TSK'dan ihraç edilirken, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edilen personel sayısı 403 oldu.

677 VE 678 SAYILI KHK'LAR RESMİ GAZETE'DE

22 Kasım tarihli T.C. Resmi Gazete'de 677 ve 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler yer aldı. Bu KHK'lar ile görevden alınan ve yeniden göreve iade edilen personellerin isimleri açıklandı. Bu gelişme vatandaşların ilgisini çekerken, yurttaşlar isimlerin yer aldığı listeleri merak ediyor. TSK ihraç listesinin yanı sıra, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer kamu kuruluşlarından ihraç edilenler listesi Resmi Gazete'de yer aldı. Göreve iade edilen kamu görevlileri, kapatılan dernekler, kapatılan basın yayın kuruluşları, yeniden açılan özel sağlık kuruluşları, yeniden açılan vakıflar, yeniden açılan dernekler e ait listeler de bugün tarihli T.C. Resmi Gazete'de yer alıyor.

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME (KHK) NEDİR?

Kanun Hükmünde Kararname genel tanım olarak yasama organının konu, süre ve amacı belirleyen bir yetki kanunu ile verdiği yetkiye veya doğrudan doğruya anayasadan aldığı yetkiye dayanarak, hükümetin çıkardığı, maddi anlamda

kanun gücüne sahip, parlamentonun tasdiki ile şekli ve organik anlamda kanun gücünü kazanacak olan kararnamelerdir. Türkiye'de 1982 Anayasasının 87. maddesi ile, "Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek" TBMM'nin görev ve yetkileri arasında sayılmıştır.

Anayasanın 91. maddesinde de KHK çıkarma yetkisi verme hususu düzenlenmiştir. Bu madde şöyledir:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bakanlar Kuruluna kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi verebilir. Ancak sıkıyönetim ve olağanüstü haller saklı kalmak üzere, Anayasanın ikinci kısmının birinci ve ikinci bölümlerinde yer alan temel haklar, kişi hakları ve ödevleri ile dördüncü bölümünde yer alan siyasi haklar ve ödevler kanun hükmünde kararnamelerle düzenlenemez."

Kanun hükmünde kararnameler, olağan ve olağanüstü olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nde, Olağan Kanun Hükmünde Kararnameler, Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılmakta; bu yetki Bakanlar Kurulu'na Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yetki kanunu ile verilmektedir. Temel haklar, kişi hak ve ödevleri ile siyasî hak ve ödevler hakkında düzenleme yapılamaz. Olağanüstü Kanun Hükmünde Kararnameler ise Cumhurbaşkanı başkanlığındaki Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılmaktadır. Bunun için TBMM'nin yetki kanunu vermesine gerek yoktur. Uluslararası hukuktan doğan yükümlülükleri yerine getirmek şartıyla, her alanda düzenleme yapılabilir. Kanun hükmünde kararnameler hem meclis tarafından siyasi denetime hem de Anayasa Mahkemesi tarafından yargısal denetime tâbidirler.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler