Uğuruna Paul Simon'un şarkı besteledeği Kodachrome teknolojisi 1935'de Amerika'da Kodak adlı fotoğraf teknolojileri üzerinde çalışan şirket tarafından geliştirildi. Ancak Kodachrome'un denemeleri yaklaşık 7 sene sonra ilk kez İkinci Dünya Savaşı'nda yapıldı. İkinci Dünya Savaşı zamanlarında Amerika başkanı Franklin D. Roosevelt, Savaş Enformasyon Ofisi (OWI) adlı ajansı kurdu.
Yeni ajansta savaş haberleri, vatansever teşvik faaliyetleri, ses, film ve hükümetin her türlü çabasını gösteren görseller profesyonel olarak çekilip üzerinde çalışmalar yapılarak halka servis edilecekti. OWI'nin iki fotoğrafçası Alfred Palmer ve Howard Hollem, Kodak'ın Kodachrome adlı fotoğraf teknolojisini ilk kez İkinci Dünya Savaşı'nda kullanma kararı aldı. Kodachrome teknolojisi ilk kez Amerika'nın askeri hazırlıklarının, fabrika işlemlerinin ve emekçi kadınların çekiminde kullanıldı. Çekilmiş fotoğraf sayısının yaklaşık 1600 olduğu tahmin ediliyor.
Birçok savaşta kadınların arka planda kaldıklarını biliyoruz. Cepheye genellikle tıbbi veya gıda yardımları dokunan kadınlar dışında cephede savaşandan tutun da fabrikada cephane ve silah üretimine katkıda bulunan birçok kadın vardı. Özellikle dünyanın gördüğü kuşkusuz en büyük ve en kanlı savaş olan İkinci Dünya Savaşı'nda her insanın bireysel olarak bile vereceği katkının önemi bir hayli fazlaydı. Biraz size Amerikan propagandası gibi gelebilir ama kesinlikle değil; İşte II. Dünya Savaşı'nda var gücüyle çalışan emekçi kadınlar!
Fotoğraftaki kadının elinde ütü olduğuna bakmayın; askerlerin gömleklerini falan ütülemiyor, sızdırmaz gaz tankları üzerinde çalışıyor!
II. Dünya Savaşı'nda kuşkusuz paraşütlerin önemi büyüktü. Özellikle müttefikler, Naziler tarafından işgal edilmiş bölgelere askeri desteği havadan sağlamak için paraşüt birimleri kullanıyorlardı.