YURTHABER

Samsun
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki Kolu Olmayan Nisanur, Yüzerek Hayata Tutundu

Yaprak KOÇER/SAMSUN, Samsun'da 10 yıllık evli ev kadını 28 yaşındaki Sevinç ile inşaatlarda demirci ustası olarak çalışan 33 yaşındaki Cüneyt Çalık

İki Kolu Olmayan Nisanur, Yüzerek Hayata Tutundu

Yaprak KOÇER/SAMSUN, Samsun'da 10 yıllık evli ev kadını 28 yaşındaki Sevinç ile inşaatlarda demirci ustası olarak çalışan 33 yaşındaki Cüneyt Çalık çiftinin ilk çocuğu olan Nisanur, anne karnında 4.5 aylıkken, doktorlar aileye çocuklarının kollarının olmadığını söyledi. Doktorların bebekte ağır sakatlık bulunması nedeniyle, alınacak heyet raporuyla gebeliğin sonlandırılabileceğini söylemesine rağmen bunu kabul etmeyen Sevinç Çalık, kızını dünyaya getirdi. Şimdi 7 yaşında olan Nisanur, sağ kolu dirsek üstü hizası, sol kolu ise omuz hizasından olmadığı halde yaşama sevincini kaybetmedi.
Zaman zaman ayaklarını kullanarak ihtiyaçlarını karşılayan küçük kız bu yıl ilkokula başladı. Nisanur Çalık 7 ay önce de yüzme öğrenmeye başladı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yüzme Havuzu'nda haftada bir gün yüzme öğrenen Nisanur, kısa zamanda iyi bir yüzücü oldu. Nisanur Çalık, yaşama azmi ile takdir topladı. Hayata yüzme sporu ile tutunan küçük çocuğun tek hayali iyi bir yüzücü olup spor müsabakalarında madalya kazanmak.
'MADALYALI SPORCU OLMAK İSTİYORUM'
Okulda yazı yazmayı resim yapmayı öğrendiğini belirten Nisanur Çalık, yüzmeye ilk başladığıda biraz korktuğunu kaydederek sunları söyledi:
"Ama daha sonra suyu, yüzmeyi çok sevdim. Tek başıma yüzer hale geldim. Yüzmek benim için biraz zor ama yine de yapıyorum. Çok zevk alıyorum. Yüzme yarışmalarında şampiyon olmak istiyorum. İyi bir sporcu olmak istiyorum. Madalyalar kazanmak istiyorum. Benim gibi engelli çocukların olduğu bir yüzme yarışmasına da katıldım." 'ENGELLİ ÇOCUKLARINIZI EVE KAPATMAYIN'
Anne Sevinç Çalık, kızının engelli olduğunu bilerek dünyaya getirdiğini bu karardan da pişman olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Kızım engelli ama biz kesinlikle onu sosyal olması için yönlendirdik. Ayrıca dans eğitimi de alıyor. Yüzmede oldukça ilerledi. Hayatı için kendisine bunu bir hedef olarak belirledi. Biz de destekliyoruz. İki kolu yok ama yüzebiliyor. İlk zamanlarda çok zorlandık ancak daha sonra sırt üstü yüzmeye başladı. Onun iyi bir yüzücü olmasını, hatta milli bir sporcu olmasını istiyoruz. Engelli çocuk sahibi olan aileler kesinlikle çocuklarını eve kapatmasınlar. Onların dışa yönelimi için teşvik etsinler."
'ÇOK AZİMLİ BİR ÇOCUK'
Baba Cüneyt Çalık da, kızının sosyal bir insan olması için çaba harcadıklarını belirterek "Biz onu hep destekledik. O çok başarılı ve azimli bir çocuk. Hayata karşı bir kırgınlığı yok. Öğrenmek ve başarılı olmak istiyor. Biz de onun hep yanındayız" diye konuştu.
'GELECEK İÇİN UMUT VAAT EDİYOR'
Yüzme öğretmeni Atilla Akbulut, küçük kızın ilk geldiğinde sudan çok koktuğunu belirterek, "Nisanur kısa sürede sırt üstü yüzmeyi öğrendi. Şimdi serbest yüzme eğitime başladık. İlerleyen aşamada böyle devam ederse milil takım seçme yarışmaları için çalışacağız. Nisanur çok başarılı ve gelecek için umut vaad eden bir sporcu" dedi.

İki Kolu Olmayan Nisanur, Yüzerek Hayata Tutunduİki Kolu Olmayan Nisanur, Yüzerek Hayata Tutunduİki Kolu Olmayan Nisanur, Yüzerek Hayata Tutundu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler