Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, istihdamda, bir yıldan fazla işsiz kalanlara, ailede başka çalışanı olmayanlara ve yeşil kartlılara öncelik verileceğini söyledi. Devletten ihale alanlara 'yoksulu istihdam etme şartı' getirdiklerini belirten Dinçer, bundan sonra devletten ihale alan patrona da 'yoksulu istihdam etme şartı' getirildiğini vurguladı.
İKTİSAD (İkitelli Sanayici ve İşadamları Derneği) ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer'i ağırladı. Dinçer, Çırağan Sarayı'nda yapılan toplantıda, istihdam politikalarıyla ilgili bilgi verdi. 12 Haziran seçimlerinden sonra hem işçiyi hem de işvereni memnun edecek, yoksullukla mücadele etme kapsamında bir dizi tedbiri hayata geçireceklerini belirten Çalışma Bakanı Dinçer, "İstihdamda, bir yıldan fazla işsiz kalanlara, ailede başka çalışanı olmayanlara ve yeşil kartlılara öncelik verilecek. Devletten ihale alanlara 'yoksulu istihdam etme şartı' getirdik. Aynı zamanda Kamu İhale Kurumu ile yapılan anlaşma kapsamında bundan sonra devletten ihale alan patrona 'yoksulu istihdam etme şartı' getirildi. İhaleyi kazanan firma, personelini kendisi belirlemeyecek, Türkiye İş Kurumu'nun gösterdiği kişileri istihdam edecek. Kurum, patronlara, belirlenen üç grup arasından eleman önerecek." bilgilerini verdi.
Bakan Dinçer, seçimlerin ardından sosyal yardımlara ilişkin önemli bir organizasyon değişikliği yapılacağını da açıkladı. Bütün sosyal yardımların tek çatı altında toplanacağını aktaran Dinçer, "Sosyal hizmetler, sosyal yardımlar, primsiz ödemeler, SHÇEK, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu bir bakanlık altında toplanacak ve bir elden yönetilecek. Dünyadaki en etkili sosyal yardım sistemini kuruyoruz." diye konuştu. Çalışma Bakanlığı'nın yoksul aileye rehberlik edeceğini, çalışabilir olanların İşkur' a kaydedilip öncelikli olarak iş bulmalarının sağlanacağını ve meslekî eğitimden geçirileceklerini, okul çağındaki çocuklarına eğitim imkânı sağlanacağını, ailenin bu ihtiyacını da sosyal destek uzmanının belirleyeceğini aktardı.
Türkiye'nin popülist politikalardan çok çektiğine işaret eden Dinçer, emeklilikte yaş sınırlamasının kaldırılmasının ve insanların 38 yaşında emekli edilmesinin bedelinin hâlâ ödendiğini vurguladı,
İKTİSAD Başkanı Mehmet Maciter, Dinçer'i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederken, İKTİSAD Genel Sekreteri Murat Aktaş, dernekleri hakkında bilgi verdi. Aktaş, Turkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'un 7 federasyonu, 162 derneği ve 32 bin 325 üye işadamıyla Türkiye'nin en büyük, en yaygın ve en etkin gönüllü iş dünyası sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz