YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi’nde “girişimcilik” Semineri

Samsun Valiliği’nin yürütücülüğünü yaptığı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle finanse edilen, “İnsan Kaynakları...

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi’nde “girişimcilik” Semineri

Samsun Valiliği’nin yürütücülüğünü yaptığı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle finanse edilen, “İnsan Kaynakları Uzmanı Yetiştirme Projesi” kapsamında, “Girişimcilik” konulu seminer verildi.

OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, Yrd. Doç. Dr. Yetkin Bulut tarafından verilen seminere 20-29 yaşları arasında üniversite mezunu ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu çok sayıda kursiyer katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Yetkin Bulut, 21. yüzyılın en önemli konularından birisini teşkil eden girişimcilik konusunun, nüfusunun çok büyük bir kısmını gençlerin oluşturduğu Türkiye açısından çok önemli bir konu olduğunu ve ülkedeki işsizlik sorununun çözüm kaynaklarından birisinin de ülkedeki başarılı girişim ve girişimci sayısının artması olduğunu kaydetti.

Seminerin ilk konuşmacısı olan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kerem Tüfekçi, “Gençler ve Girişimcilik” konusunda konuştu. Kerem Tüfekçi, TOBB’un bir inisiyatifi olan Genç Girişimciler Kurulu’nun kuruluşu ve yapısı hakkında bilgi verdi. Tüfekçi, yaş ortalaması 28 olan Türkiye’deki gençlerdeki girişimci ruhun ve girişimcilikte teknolojinin iyi kullanılmasının öneminden bahsetti.

Bir ütü hizmetleri firması sahibi genç girişimci Gökhan Yavuz, “Uygulamalı Girişimcilik Örnekleri” konulu konuşma yaptı. Yavuz konuşmasında kendi iş hayatına başlangıç sürecinden bahsederek, girişimcilik konusundaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı ve katılımcılara girişimcilik konusunda destek alabilecekleri mekanizmalardan bahsetti.

Son konuşmacı olan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı ise, “Kadın ve Girişimcilik” konulu konuşmasında, kadınların ekonomik güçlerini kazanabilmeleri için girişimciliğin en önemli araçlardan bir tanesi olduğunu belirtti. Özellikle gelişmiş ülkelere bakıldığında girişimciler içerisinde kadınların oranının Türkiye’ye kıyasla oldukça yüksek olduğunu söyleyen Kıyıcı, Türkiye’de de kadınların girişimcilik konusunda gerekli eğitimleri alarak ve bu konuda sağlanan desteklerden yararlanarak kendi girişimlerini kurmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Seminerin kapanış konuşmasını yapan Proje Koordinatör Yardımcısı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Özgür Özaydın, girişimciliğin Türkiye ve bölge ekonomik gelişimi açısından kritik öneme sahip faktörlerin başında geldiğini, bu çerçevede özellikle gençlerin ve kadınların girişimcilik konusunda alacakları eğitimlerle kendilerini geliştirmeleri ve kendi girişimlerini başlatmalarının ekonomik gelişimin hızlanmasına ve istihdamın artmasına önemli katkı sağlayacağını kaydederek, seminere katılan konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler