YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İl Genel Meclisi Haziran Ayı Oturumlarını Tamamladı

Malatya İl Genel Meclisi Haziran ayı oturumlarını tamamladı.İl Genel Meclisi toplantı salonunda İl Genel Meclisi...

İl Genel Meclisi Haziran Ayı Oturumlarını Tamamladı

Malatya İl Genel Meclisi Haziran ayı oturumlarını tamamladı.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşüldü. “Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin belirlenmesi” konusunda yapılan açıklamada, “İçkili yer bölgesinin tespiti Madde 29- İçkili yer bölgesi, mülki idare emrinin genel güvenlik ve asayiş durumu hakkındaki görüşü doğrultusunda belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belediye meclisi, bu sınırlar dışında il genel meclis tarafından tespit edilir. İçkili yer bölgesi haricinde içkili yer açılmaz. Madde 30: İçkili yer bölgesi olarak tespit edilemeyecek yerleri, Karar ve Krokinin hazırlanması Madde 31- Tespit edilen İçkili yer bölgesi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belediye meclisi, bu sınırlar dışında il genel meclisi tarafından karar şeklinde tutanağa geçirilir ve karara adres bilgilerinin bulunduğu tasdiklenmiş ölçekli kroki eklenir. İl Genel Meclisi Başkanlığı marifetiyle oluşturulacak içkili yerler tespit komisyonu tarafından, içkili yerleri yeniden tespitinin yapılması” raporu görüşüldü. Raporun detaylı olarak incelenmesi amacıyla konu oy birliğiyle AR-GE Komisyonu’na havale edildi.

Öte yandan, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Mehmet Dere, Malatya İl Genel Meclisi Salonu'nda meclis üyelerine 6. Çağrı Dönemi hibe başvurularının başlamasıyla ilgili brifing verdi. Dere, hibe başvurularının 18 Haziran - 9 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını kaydederek, “Desteklenen sektörler; Süt üretimidir. Hem küçük hem de büyükbaş hayvanlar yönünden destekleme yapılmaktadır. Büyükbaş hayvanda 10 ile 100 kapasiteye destek veriliyor. Ahır yapımı ve bir ahır için gerekli makine desteği sağlanıyor. Destek oranımız yüzde 65’e kadar çıkabiliyor. Tavuk ve hindi üreticiliğine desteğimiz var. Kırmızı ete maalesef Malatya’da destek yok. Yine üretimle ilgili kültür balıkçılığına desteğimiz var. Kültür balıkçılığın geliştirilmesi ve üretilmesi noktasında destekte bulunuyoruz. Kültür balıkçılığına yüzde 50 desteğimiz var. Bir diğer konumuzda tam olarak netleşmese de, arıcılıkla ilgili destekleme. Avrupa Birliği’nden bununla ilgili gelecek olan raporu bekliyoruz. Rapordan sonra resmi olarak proje kabulüne başlayacağız. İşlemeyle ilgili süt işlemeciliğine desteğimiz bulunuyor. Bu sektöre de yüzde 50 desteğimiz var. Son olarak da su ürünleri işleme tesislerin kurumuna desteğimiz var” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler