YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İl Genel Meclisi, Milli Eğitimde Çalışan Kadınların Sorunlarını Rapor Etti

Malatya İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı 5. oturumunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan...

İl Genel Meclisi, Milli Eğitimde Çalışan Kadınların Sorunlarını Rapor Etti

Malatya İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı 5. oturumunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kadınların yaşam zorluklarının ve iş koşullarının değerlendirilip araştırılması ile ilgili kararlar alındı.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığındaki toplantıda, İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu'nda görüşülüp rapora bağlanan İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kadınların yaşam zorluklarının ve iş koşullarının iyileştirilmesi kararları alındı. Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu tarafından yapılan araştırma ve inceleme sonucunda hazırlanan rapor Meclis'e sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çeşitli görevlerde çalışan kadınlar ve okullarda öğretmen, usta öğretici olarak çalışan kadınlarla yapılan mülakatlar neticesinde, "Çalışan kadınların iş hayatında karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri" ile ilgili anket yapıldığı belirtildi. Raporda şu bilgiler yer aldı:

"Çalışan kadınlar için en önemli sorunlardan birisi kreş sayısındaki yetersizlikler veya iş yerine ait kreşin bulunmamasıdır. Çalışan kadınların kuruma ait servislerle işyerlerine ulaşması ve işyerinden evlerine Servislerle ulaştırılması kadının hayatını kolaylaştıracaktır. Kadınlara tüm kamu kurum ve kuruluşlarında esnetilmiş mesai yaklaşımı ile yaklaşılmalı, çalışan kadınlara ilk yardım eğitimleri, ev kazaları ve iş kazalarına yönelik eğitimler verilmelidir. İşyerlerinde sağlık problemlerine acil müdahale edecek birimler oluşturulmalıdır. Kadınlarda emeklilik yaşı öne alınmalıdır. Zira çalışan kadınlar, hem iş hayatı hem de ev hayatının yükü ile karşı karşıyadır. Çalışma hayatı kadınlar için psikolojik rahatlama sağlamak ve sosyalleşmenin yollarından biri olması nedeniyle kadınların çalışması teşvik edilmelidir."

Raporda, "Çocuk bakıcılığı kursu olmalı ve mesleklerden birisi olarak kabul edilmelidir. Çünkü çalışan kadınların çocuğuna uygun nitelikte bir bakıcı bulamaması, kadının iş verimini olumsuz etkilemektedir. Çalışan kadınların çocuklarının sağlık problemleri ile ilgilenmesi gerektiği durumlarda refakatçi izinli sayılması için gerekli kolaylıklar sağlanmalı ve gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Çalışan kadınlara yönelik evlilik öncesi eğitimler verilerek evlilik hayatının sorumlulukları, yükümlülükleri ve toplum için önemi vurgulanmalıdır. 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın öğretmenler, okullardaki ders programlarında öncelikli hale getirilmesi amacıyla yönetmelikte düzenleme yapılmalıdır" ifadeleri de yer aldı.

Bu arada, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, İl Genel Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilere kadın hakları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar için teşekkür ederek, yine İl Genel Meclisi'nin eşler arasındaki husumetlerde arabulucu uygulaması ile ilgili çalışmasını da desteklediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler