YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İl Milli Eğitim Komisyonu eğitimin kalitesini görüştü

Bursa’da eğitim-öğretimle ilgili konuların görüşülerek tavsiye kararlarının alındığı İl Milli Eğitim Komisyonu çalışmalarını tamamladı. İl...

İl Milli Eğitim Komisyonu eğitimin kalitesini görüştü

Bursa’da eğitim-öğretimle ilgili konuların görüşülerek tavsiye kararlarının alındığı İl Milli Eğitim Komisyonu çalışmalarını tamamladı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın başkanlığında Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi'nde toplanan komisyonda ilçelerden seçilen üyeler ve İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Murat Derim yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, komisyon üyelerinin uygulanabilir projeler üzerinde çalışarak toplantıya hazırlıklı gelmelerini istedi. Önceki dönemlerde birçok projeyle ilgilenildiğini belirten Gülsar, bu yıl ise Çalışkan Dokuzlar ve Hep Birlikte Başarılı Olalım projelerinin ağırlıklı olarak uygulanacağını söyledi. Atilla Gülsar, böylelikle 9. sınıfta görülen başarısızlık ve eğitim öğretimin dışına çıkma problemlerinin de sona erdirilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Deneme sınavlarında fizik ve matematik sorularına hiç bakmayanların oranının çok yüksek olduğunu belirten Gülsar, en basit konularda okullarda verilecek birebir eğitimle ortalamanın 1-3 aralığından 5-6’ya çıkarılabileceğini söyledi.

Öğretmenlerin diğer kamu görevlileri gibi algılanmadığını ifade eden Gülsar, “Öğretmenin aldığı maaş derse zorunlu olarak girmesi gereken 15 saatin karşılığı değil. Kendisine verilen müfredatı öğrenciye her türlü imkânı kullanarak öğretmesi karşılığı verilmekte. Öğretmenlerimizin de bulunun bilincinde olarak özverili çalışması gerekiyor.” dedi.

Üyelerin Bursa genelinde yaşanan eğitim sorunları ve iyileştirme tekliflerini sundukları bölümde sunulan teklif ve görüşler şöyle sıralandı:
- Her gün on dakika olarak ayrılan okuma saati haftada bir 1 saat olarak uygulanmalı.
- Sınıf ve sınav koçluğu, SBS, LGS ve LYS sınavlarına hazırlık için stres kontrolüne yönelik uyarıcı broşür ve kitapçık hazırlanması,
- Taşımalı eğitimde taşınan okullar fiziki imkânlarına göre seçilmeli
- Temel derslerde öğretmenler tarafından müfredat dışı birebir eğitim verilerek basit soruların kaçırılmaması ve öğrencilere moral-motivasyon verilmesi,
- Eğitimde yaparak-yaşayarak öğretme modelinin yaygınlaştırılması,
- Kantin ihalelerinin mümkün olduğunca sık aralarla yapılmasıyla okullara sağlanan gelirin arttırılması,
- Osmangazi İlçesine yeni bir RAM yapılması,
- Çıraklık okullarına sınavla öğrenci alınması,
- Sağlık İl Müdürlüğünce tüm ilçelerde koruyucu sağlık hizmetleri konularında eğitimler verilmesi,
- Fiziki imkânlar zorlanarak ihtiyaç duyulan her okulda özel alt sınıfları oluşturulması.
Üyelerin gündeme taşıdıkları bu görüş ve önerilerden sonra tavsiye kararları alınarak toplantı sona erdi. Bir sonraki toplantı 26 Nisan 2012 Perşembe günü Merinos İlköğretim Okulunda yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler