YURTHABER

Antalya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlaçtan kıl çıktı

Antalya'da eşinin kullandığı ağrı kesici ilaçtan kıl çıktığını iddia eden Selami Akkurt Sağlık Bakanlığı'na başvurdu.

İlaçtan kıl çıktı

Antalya’da eşinin kullandığı ağrı kesici ilaçtan kıl çıktığını iddia eden Selami Akkurt’un şikayetini inceleyen Sağlık Bakanlığı, ilaç hakkında 2’nci sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane vb.) geri çekme işlemi uygulanmasına karar verdi.

Ticaretle uğraşan Selami Akkurt’un (30) eşi Dilruba Akkurt (22), ocak ayında özel hastanede sezaryen ile erkek çocuk dünyaya getirdi. Dilruba Akkurt’a doğum sonrası ağrı kesici ilaç da yazıldı. Selami Akkurt, bir eczaneden 20 tabletlik ilacı alarak eşi Dilruba Akkurt’a verdi. Tabletlerden 17’sini içen Dilruba Akkurt, kalan son üç tabletten birinin içinde kıl olduğunu görünce ilacı kullanmaktan vazgeçti ve durumu eşine anlattı. Selami Akkurt, daha sonra da ilacın incelenmesi için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na gönderilen ilaç incelemeye alındı. Fiziksel inceleme sonucu, ’Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde,

Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Peraparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmeliği’ne göre ilaçla ilgili 2’nci sınıf B seviyesinde geri çekme kararı verildi. Bu karara göre, ilacın o partide dağıtılan tüm ürünleri, eczane, ecza deposu ve hastanelerden toplanacak. İlacın toplanması işlemine başlandığı ve bir hafta içerisinde sonlanacağı belirtildi.

Bu olaydan ders çıkarılıp daha iyi önlem alınması gerektiğini dile getiren Selami Akkurt, Tüketici Mahkemesi’ne de başvuracağını gerekirse tazminat davası açacağını söyledi.

DHA

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler