YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"İlk eser desteği" başvuruları ağustosta başlayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yeni ve özgün edebiyat eserlerinin üretilmesi, yeni yazarların desteklenmesi amacıyla başlatılan "ilk eser desteği" uygulaması için başvurular 1 Ağustos'tan itibaren alınacak - Başvurularda, eserin edebiyata yeni boyutlar kazandırması, özgünlük taşımasının yanı sıra daha önce yurt içi veya dışında yayımlanmamış olması ve herhangi bir fondan destek almamış olması şartları aranacak - Yayımcılar, sağlanan desteğin yüzde 35'ini yazara ödeyecek

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yeni ve özgün edebiyat eserlerinin üretilmesi, yeni yazarların desteklenmesi amacıyla başlatılan "ilk eser desteği" uygulaması için başvurular 1 Ağustos'tan itibaren alınacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Edebiyat Eserlerini Destek Projesi (EDES) kapsamında "ilk eser desteği" için yayımcılar şubat ve ağustos olmak üzere yılda iki kez başvurabiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türk edebiyatı alanında yeni ve özgün edebiyat eserlerinin üretilmesini, yayımlanmasını ve yeni yazarların desteklenmesini amaçlayan projede, "ilk eser destek" 2020 yılı ikinci dönem başvuruları, 1 Ağustos Cumartesi günü başlayacak.

Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek başvurularda, eserin "yazara ait ilk eser" olmasının yanı sıra edebiyata yeni boyutlar kazandırması, özgünlük taşıması, yurt içinde veya yurt dışında daha önce hiçbir şekilde yayımlanmamış olması ile başvuru öncesinde veya proje uygulama süresince herhangi bir fondan destek almamış olması şartı da aranacak.

Yayımcılar, "https://kygm.ktb.gov.tr/" internet sayfasından temin edecekleri form ile ekinde belirtilen belgeleri Genel Müdürlüğe ibraz edecek.

- Desteğin yüzde 35'i yazara ödenecek

Proje kapsamında yayımcı, başvuru yapılacak ay içinde en fazla 3 eser için müracaat edebilecek.

Destek verilenler, sağlanan desteğin yüzde 35'ini yazara ödemekle yükümlü olacak.

Eser başvurularını, Edebiyat Eserlerini Destekleme ve Değerlendirme Kurulu değerlendirecek. Destek sağlanan yayımcının, eseri kurul kararlarının ilanından itibaren 2 ay içinde en az bin adet basması ve yayımlanmış eserin bandrollü 150 nüshasını destek sözleşmesinde belirtilen tarihte Bakanlığa teslim etmesi gerekecek.

Destek tutarı, yayımcı tarafından bütün yükümlülükler yerine getirildikten, eserin basım ve teslim süreçleri tamamlandıktan sonra ilgili yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde ödenecek.

Bu arada açıklamada, proje kapsamında öykü, roman ve şiirin en çok başvuru yapılan ve destek sağlanan türler olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler