Yurtbaşı beldesindeki çiftliğini basın mensuplarına gezdiren Yılmaz, yaptığı açıklamada, doğayı korumak ve yaşatmak için biyolojik ve organik mücadelenin kaçınılmaz olduğunu,Üretilen Keklikler Orman işletme müdürlükleri tarafından alınarak doğaya bırakıldığını ve Bölge illerine hizmet veren işletme Özellikle Çevre ve Orman Bakanı, Prof. Dr. Veysel EROĞLU`ndan destek beklediğini söyledi.
Ermed Ltd. Şti.Yönetim kurulu başkanı Osman Vahap Yılmaz, yıllık 35 Bin kapasiteli, keklik üretme çiftliklerinin bulunduğunu ancak Devlet desteği alamadıkları için işletmelerini büyütemediklerini söyledi.
Yılmaz düzenlediği basın açıklamasında, 2006 yılında kurdukları keklik çiftliğinde yılda 35 bin adet keklik ürettiklerini belirterek, açıklamasında "yıllık 35.000 adet kapasiteli keklik üretim çiftliğini, Türkiyede ilk özel üretici olarak kurmuş bulunmaktayız. Firmamız bugüne kadar kendi öz sermayesi ile bu yatırımı yapmış olup, devlet desteği almamıştır. Biz üretici izin belgesini alma aşamasında Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün çok büyük desteğini aldık ve heyecanını beraber
yaşadık. Çünkü bir ilki Elazığ`da gerçekleştirdik ve başardık"dedi.
"Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan Destek Bekliyoruz"
Yılmaz ,özellikle Çevre ve Orman Bakanlığından destek beklediklerini ifade ederek," Doğayı korumada, yaşatma da artık biyolojik ve organik mücadele dönemi başlamış ve kaçınılmaz olmuştur. Doğaya ilaç (zehir) atmaktan artık kurtulmalıyız. Sadece Süne mücadelesinde yıllık 40 Milyon Dolar zehire paramızı vermekteyiz. Bunun yerine o bölgelere Keklik vb. Kuş salımları yaparak biyolojik bir mücadele ile hem doğayı korumuş oluruz hem de bu paralan her yıl devletimizin kasasında tutmuş oluruz. Bizlere bu konuda destek verilsin çok güzel başarılar elde ederiz. Özellikle Çevre ve Orman Bakanımız, Sayın Prof. Dr. Veysel EROGLU`ndan destek bekliyoruz. Kendilerinin Doğaya verdiği önemi çok iyi biliyoruz. Örnek olarak, kafes balıkçılığında, tavukçulukta çok büyük destekler var. Bize de en azından alım desteği verilirse daha büyük projelerde istihdam artırıcı çalışmalar yaparız. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüne müteşekkiriz. Doğaya Keklik salımı konusunda bizlere yardımcı oluyorlar. Onlar da olmasa ne yaparız bilmiyoruz. Bazı yerlerde Keklik üretim istasyonları açılacak diye duyumlar alıyoruz. Bu asırda devlet Keklik ile niye uğraşsın anlam veremiyoruz. Hükümetimizin politikasında her şey özelleşiyor. Bizler, önümüzü görürsek Bakanlığımızın Keklik ihtiyacını karşılayacak kapasitede üreticileriz. Daha modern tesisler de yaparız. Her türlü yabani kanatlıyı da yetiştiririz" dedi.
Kekliğin Doğaya Faydası Çok Büyük
Konuşmasına şöyle devam eden Yılmaz,"Doğaya faydası çok büyük olan kekliğin önemi ve biyolojik mücadelede kullanımı bilimsel olarak da açıklanmıştır. Süne mücadelesinde, Kene mücadelesinde, Orman zararlılarında (Tırtıl, vs..) Kekliğin önemi ve bu bölgelere Keklik saliminin faydaları Tarım Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerince de açıklanmış, gazete manşetlerine de konu olmuştur.. Hatta eski insanların ağzından şu tabir de kullanılmaktadır; `Keklik bitti, süne geldi" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz