YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"İlklerin Havalimanı" Uçuşlara Hazır

"Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı" ve "yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen ilk hava meydanı" olan Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki Zafer Havalimanı'nda uçuşlara 25

"Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı" ve "yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen ilk hava meydanı" olan Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki Zafer Havalimanı'nda uçuşlara 25 Kasım'da başlanması planlanıyor.

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinin ihtiyacını karşılaması amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ihaleyi kazanan IC İçtaş İnşaat firması, 22 Nisan 2011'de gerçekleştirilen temel atma töreni sonrası aradan geçen 18 ayda, sözleşmede öngörülen tarihten yaklaşık 18 ay önce inşaatı tamamladı.

Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı ve yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen ilk hava meydanı özelliklerine sahip Zafer Havalimanı'nda uçuşlara, 25 Kasım'da başlanması hedefleniyor.

Havalimanı inşaat sahasındaki hazırlıklar, bir basın kuruluşu olarak ilk kez Anadolu Ajansı (AA) ekibi tarafından görüntülendi.

-"Son derece şık ve sade bir terminal oldu"-

IC İçtaş İnşaat firmasında görevli Zafer Havalimanı İşletme Koordinatörü Nedim Uzunkaya, AA muhabirine, Zafer Havalimanı'nın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinin hava ulaşım sorununu çözmek üzere planladığı bir tesis olduğunu söyledi.

DHMİ Genel Müdürlüğü'nce yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen havalimanının yapımı ve işletilmesinin, IC İçtaş İnşaat firması tarafından 29 yıl 11 ay işletme süresi, 3 yıl da yatırım süresi olmak üzere toplam 32 yıl 11 ay süreyle üstlenildiğini belirten Uzunkaya, konuştu:

"23 Aralık 2010'da sözleşme imzalandı ve yer teslimini sonrası hızla temel atılıp inşaata başlandı. Yaklaşık 18 ay gibi kısa bir sürede, sözleşmede öngörülen tarihten yaklaşık 18 ay önce inşaatı bitirdik. Havalimanı'mız 3 bin metre boy, 45 metre eninde beton kaplamalı, her türlü hava koşullarında iniş ve kalkış yapılabilecek teknik cihazlarla donatılmış pist, bağlantı taksi yolu ve 5 uçak kapasiteli aprondan oluşuyor. 17 bin 600 metrekare kapalı alana sahip terminalde ise 20 check-in noktası, 4 çıkış kapısı, iç ve dış hat gelen yolcu salonları bulunuyor. Özellikle check-in noktaları ve diğer bölümler, günümüzün en ileri teknolojileri kullanılarak, yolcu ve bagaj güvenliğini maksimum seviyede temin eden cihazlarla donatıldı. Ticari alanlarımız, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'ta üretilen yöresel tatlar, el sanatları ve benzeri ürünlerin pazarlanmasına imkan sağlayacak şekilde dizayn edildi. Son derece şık ve sade bir terminal oldu."

-Açılıştan birkaç ay sonra dış hat seferleri başlayacak-

Uzunkaya, tesisin 25 Kasım'da hizmete girmesinin planlandığını ifade ederek, o tarihe kadar son rötuşları yapıp tüm hazırlıkları tamamlayacaklarını, ancak açılış tarihinin ilgili ve yetkili kurumların vereceği talimatlar doğrultusunda kesinleşeceğini anlattı.

Havalimanı açıldıktan sonra başlangıçta Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Hava Yolları şirketlerinin iç hat seferlerine başlayacağını dile getiren Uzunkaya, bundan birkaç ay sonra Düsseldorf, Köln, Brüksel gibi kentlere dış hat seferleri düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler