Yaklaşık 4 yıl önce göğsüne yapışık ikizi ile dünyaya gelen İlknur'a Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde başarılı bir operasyon yapıldı. Doktorlar, ameliyatla ikizinden ayrılan ve eksik organı bulunmayan küçük İlknur'un kısa zamanda sağlığına kavuşacağını ifade etti.
Kilis'in Belenözü Köyü'nde yaşayan Lüfiye İ. ve Ahmet İ. çiftinin, birinin başı olmayan yapışık ikiz kız bebekleri Gaziantep'te bir hastanede dünyaya gelmişti. Doğum sonrası yapışık ikizler ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilerek burada tedavi altına alınmıştı. Geride kalan süre zarfında bebeklerden biri normal gelişimini sürdürdü. Kol ve bacakları daha az gelişen diğer bebek ise başı olmadan kardeşinin göğüs ve karnına yapışık olarak uygun ameliyat tarihini bekliyordu. İlknur’un yeterli kilo ve yaşa gelmesiyle göğsüne yapışık ikizi ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Tuncer’in başkanlığındaki ekip tarafından alındı.
Operasyon hakkında bilgi veren ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, 4 yaşında olan İlknur bebeğin doğduğu günden buyana Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği’nde müşahede altına alındığını hatırlattı. Ameliyat için kızın beli bir yaşa gelmesinin beklendiğini ifade eden Akınoğlu, yapışık ikiz bebeklerden birisinin yaşayacak durumda olmadığını belirtti. Kafa yapısı çok gelişmeyen bebeklerin bazı organlarının tek olduğuna işaret eden Akınoğlu, "Bu nedenle radyolojik tetkikler yapıldı. Sonuç olarak Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı, Kalp Damar ve Plastik Cerrahi tarafından ikizlerin birbirinden ayrılması için başarılı bir ameliyat gerçekleşti. Şu anda İlknur bebek sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Bir sorun görünmüyor. Ameliyatın verdiği biraz stres ile bebek biraz ağlıyor. Ama 4 yaşındaki bir çocuğun normal davranışlarıdır.” dedi.
Ameliyat nedeniyle son derece mutlu olduklarına işaret eden Akınoğlu, Kilisli ailenin çocuğuna hastane ortamında 4 yıldan buyana özenle bakılmasının önemli olduğunu vurguladı. Başbakanlık ve Kilis’teki kaymakamlığın çocukla yakından ilgilendiğini anlatan Akınoğlu, sevimli bebeği bir an önce ailesine teslim etmek istediklerini kaydetti. Şu anda hastanede olmayan ailenin hastanedeki bakımdan dolayı bu duruma alıştıklarını bildirdi. Akınoğlu, "Bebek çok sevimli. Bu haliyle ailenin çok mutlu olacaklarını, bebeklerini kucaklayacaklarını düşünüyorum. Tabi bu tür bebeklerde ailelerde ümitsizlik ve hoşnutsuzluk hali olabiliyor. Normal şeyler. Anne ve babanın bebeğe en güzel şekilde sahip çıkacağına inanıyoruz." açıklamasını yaptı.
"AYRILMANIN NETİCESİNDE ÇOCUKTA EKSİK BİR ORGAN YOK"
ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Tuncer ise bebeğin başarılı bir operasyonla normal yaşam koşullarına kavuşturulduğunu açıkladı. Çocuğun yoğun bakım tedavisini tamamladıklarını ifade eden Tuncer, şöyle devam etti: "İyi araştırmalar ve değerlendirmeler sonucu ameliyat organize bir ekip tarafından yapıldı. İnşallah bundan sonrası da iyi olur. Bebek şu anda yürüyor, yemeğini yiyor; aktiviteleri normal. Bir sıkıntısı yok. Çocuğun bundan sonraki hayatında estetik olarak belki bir iki daha düzeltilmesi gereken işlem olabilir. Ayrılmanın neticesinde çocukta eksik bir organ yok."
Tuncer, İlknur bebeğin durumunun tıpta ender görülen hastalıklardan olduğunu ve yaklaşık 50 bin doğumda bir görüldüğünü sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz