HABER

İllerarası öğretmen tayinleri yapıldı

ANKARA (İHA) - 2004 yılı illerarası öğretmen tayinleri yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen illerarası tayin ataması Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirildi.

İllerarası isteğe bağlı ve rotasyon ve mazeret grubu olmak üzere toplam 52 branş için 42 bin 449 öğretmen tayin başvurusunda bulundu. 6 bin 277 öğretmenin zorunlu tayini mazeret gerekçesiyle 248'nin ise yönetmeliğe uygun olmadığı gerekçesiyle toplam 6 bin 525 öğretmenin tayini yapılmadı. 35 bin 924 öğretmenden 10 bin 800'ü rotasyona tabii tutuldu ve 10 bin 640 öğretmen ise isteğe bağlı yer değiştirdi. Toplam 21 bin 440 öğretmenin ataması gerçekleştirildi. Hizmet puanı üstünlüğüne göre bilgisayar ortamında elektronik olarak yapılan atamalarda rotasyona tabii tutulan 10 bin 800 öğretmenden 8 bini tercihleri doğrultusundan giderken, 2 bin 800'ü ise sistem tarafından zorunlu hizmet kapsamındaki illere gönderildi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, göreve geldikleri ilk günden itibaren ilk atama ve tayinler konusunda bürokrasiyi ortadan kaldırmak ve atamalara hız vermek amacıyla hükümetlerinin hedefleri doğrultusunda olan e-devlet projesine geçerek, 'dijital devrim' gerçekleştirdiklerini söyledi. Bundan sonra ilk atamalarda olmak üzere tayinler doğrultusunda öğretmenlerin kararname peşinde koşmayarak, her öğretmenin kararnamesinin bilgisayardan elektronik ortamdan illere gönderileceğini söyledi. Tayinlerde ve atamalarda otomasyon sistemine müdahale olmayacağını belirten Çelik, devreye sokulan milletvekillerinin de bu işlerle uğraşmalarının artık bittiğini söyledi. Çelik, "Milletvekillerinin aracı olması son bulmuştur. E - devlette mesafe aldık. Bu doğrultuda da TÜSİAD tarafından e-devlet projesini uygulama yönünde ödül aldık" diye konuştu.

MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya da tayin sonuçlarının başvuruda bulunan ve a-mail adreslerini bırakan adaylara bugün saat 13.00'da e-mail olarak gönderileceğini söyledi.

Diğer taraftan Çelik, dijital devrim olarak nitelendirdiği atamaların bilgisayar ortamında yapılmasının önceki yıllarda yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Bakın istenildiği zaman bu atılımlar yapılıyor. Göreve geldiğimizde bu anlam bütünlüğündeki bakanlığımızın iş ve işlemleri gözden geçirilmiştir. Gördüğümüz o ki eğitim ve öğretimin temel dinamiği öğretmenlerimizin tayin ve nakilleri bu iş ve işlemlerin çoğunluğunu oluşturmaktadır. Gerekli inceleme ve araştırmaları tamamlayarak günümüz teknolojisi bilgisayardan en iyi şekilde yararlanılması kararını aldık" diye konuştu.

Bakan Çelik, bu yıl ilk defa öğretmenlere uygulanacak olan kariyer sistemi çalışmalarının son aşamasına geldiğini söyledi. Çelik, kariyer sistemine geçilmesi sonucunda öğretmenlik mesleğinin daha cazip ve kaliteli hale gelmesinin sağlamış olacağını vurgulayarak, tasarıya tüm bakanlıkların olumlu görüş bildirdiğini, Bakanlar Kurulu'ndan geçerek, TBMM'ye kanunlaşması için gönderildiğini açıkladı. Çelik ayrıca az gelişmiş yörelere daha kaliteli öğretmenlerin gönderilmesine ilişkin yasa çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, çalışmaların sadece doğu ve güneydoğu illerini değil diğer bölgelerde ilçelerin gelişmişlik düzeylerine göre ele alındığını belirtti.

Çelik, bu yerlerde görevlendirilen öğretmenlerin maddi yönden iyileştirmeler getirileceğini bildirdi. Hedeflerinin, yapılan çalışmalar doğrultusunda ülkenin hiçbir bölgesinde kapalı okul ve öğretmensiz öğrenci bırakmamak olduğunu kaydeden Çelik şöyle konuştu:

"Bunun için etkili, objektif ve çağın gereklerine uygun teknoloji yoğun bir personel politikası çerçevesinde; öğretmenlerimizin dengeli dağılımını sağlamak, atıl kapasiteyi aktif kapasiteye çevirmeye yönelik uygulamalarımız sürdürülmektedir. Her hangi bir ilimizde bir branştan öğretmen ihtiyacı ne oranda karşılanmış yada karşılanamamışsa bir başka ilimizde de aynı olacaktır"

En Çok Aranan Haberler