HABER

İmar Bankası davasına devam

İSTANBUL (İHA)- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan İmar Bankası davasının görülmesine devam edildi. Dava dosyası bilirkişiden dönmeyince, tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Bahattin Uzan'ın da aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar Nedim Çokçok, Gülhandan Ertargın ve Nuray Özen katıldı. Duruşmada tanık sıfatıyla ifade veren Miyaser Nursun Özşahin, Adabank'ta avukatlık yaptığını söyleyerek, "2003 Haziran sonlarına doğru İmar Bankası Yönetim Kurulu Sekreteri Gülsen Yalçın beni arayarak, Yönetim Kurulundan bazı istifalar olduğunu, BDDK'ya durumu bildirmek gerektiğini belirterek, benden yardım istedi. Ben de bunun üzerine İmar Bankası binasına gittim. Orada yönetim kurulu üyelerinden bir kısmına ait verilmiş istifa dilekçeleri vardı. Bunu banka adına resmi yazışma ile BDDK'ya bildirdim. Benim banka defterleri veya kayıtları hakkında bir bilgim yoktur" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine hakim, Özşahin'e bankaya el konulduğu gün hangi ihtiyaçtan dolayı aranıp da halen bulunamayan pay defterinin tasdik edilmesi için kimden talimat aldığını sordu. Bunun üzerine Özşahin, "Kimseden talimat almadım. Kendiliğimden bu defteri tasdik etme ihtiyacı duydum. Fotokopileri tasdik ettirdikten sonra götürüp bankanın yönetim sekreterliğine verdim, ama kime verdiğimi hatırlayamıyorum" şeklinde cevap verdi. Duruşmada söz alan sanık Yaşar Avni Güral, 20 sayfalık tahliye dilekçesini mahkeme heyetine vererek, "BDDK temsilcisi Zeki Cumhur Doğan, sadece Genel Sekreter vasıtasıyla Kemal Uzan'ı, Genel Müdür ve bağlı icracı birimleri bilgilendirirdi. Yönetim Kurulu üyeleri bilgilendirilmezdi" dedi. Güral, dilekçesini okuduktan sonra, hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

Sanık Hilmi Başaran'ın avukatı Şeref Dede de, "Tedbir olan tutukluluğun artık infaza dönüşmemesi ve müvekkilimin halen sanık olması, tutukluluk süresi dikkate alınarak tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum" dedi. Diğer tutuklu sanık avukatları da tahliye talebinde bulunurken, bazı sanık avukatları maaş ve nema alacakları üzerindeki tedbir kararının kaldırılmasını istedi.
Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, sanıkların tahliye taleplerini reddederek, 1 milyar liraya kadar maaş ve nema alacakları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına, daha fazla alacağı olanlara ise 1 milyar liraya kadar ödeme yapılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler